Kõrvitsahooaja magus pool – toorjuustu-kõrvitsakook

Esileht / Määramata / Kõrvitsahooaja magus pool – toorjuustu-kõrvitsakook

Kõrvits on magusas koogis igati avastamist väärt kooslus.
Vürtsikas veidi jõulumaitseline kook sobib oma mahlasuse ja täidlusega
ideaalselt ühe sügisese söömaaja krooniks. Kõrvitsapõlguritele tuleb lihtsalt mainimata jätta, millest kook valmistatud 🙂

Erinevaid vürtse võid ka ise
kombineerida-vahetada, siis retseptis on vaid üks võimalk kooslus välja toodud.
Kui soovid juba veidi talvisemat-jõulusemat maitset, siis väga mõnusa tulemuse saab näiteks piparkoogimaitseainet kasutades.


Põhi
150 g purustatud Digestive küpsiseid
50 g võid
0,5 dl demerara suhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
Täidis
3 dl ahjus küpsetatud ja püreeritud kõrvitsat
2 dl suhkrut
300 g toorjuustu
3 muna
2 dl vahukoort
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud kardemoni (võib ka jahvatatud muskaadiga asendada)
3 spl tärklist
Kate
200 g hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga, suhkruga ja ingveriga ning suru
küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta umbes 8 minutit
180-200 kraadi juures.
Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad, kõrvitsapüree,
kaneel ja kardemon ning tärklis. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning sega
ettevaatlikult kõrvitsasegu hulka. Kalla eelküpsetatud põhjale ja pane ahju 180
kraadi juurde küpsema. Küpsemisaeg peaks olema vähemalt 45 minutit. Kui kook
hakkab liiga kiiresti pruunistuma, alanda kuumust. Liiga vara ahjus välja
võetud kook võib olla seest liiga vedel.
Sega katteained, lisa küpsetatud koogile ning pane kook veel umbes viieks
minutiks ahju.
Lase koogil enne lahtilõikamist veidi jahtuda.
Retsept ilmus 2013. aasta Toit&Trendi sügisnumbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.