Mie Goreng ehk praetud nuudlid kana ja köögiviljaga

Esileht / Määramata / Mie Goreng ehk praetud nuudlid kana ja köögiviljaga

Minu blogis on tükk aega vaikne olnud. Vabandused! Ei ole teid unustanud. Olin pikemal reisil. Nüüd jälle sügiseses Eestis tagasi, muljetest ja päikesest pungil. Seekordne reis viis Indoneesiasse. Maale, kus on kõige võrratumad ja rõõmsameelsed inimesed, keda eales kohanud olen, ning kus loodus lihtsalt hingematvalt ilus. Kõike seda tundub kohati isegi liiga palju olevat karge kliima ja loodusega harjunud põhjamaalase jaoks. Olen nüüd reisipilte töödelnud ja jõudumööda proovin nii pilte ja muljeid ka siin blogi vahendusel teiega jagada.

Alustuseks aga üks Indoneesia köögi sümbolitest ehk Mie Goreng. Nasi Goreng ja Mie Goreng on Indoneesias umbes sama tavapärased nagu leib eestlastele. Nasi Goreng on tõlgituna lihtsalt praetud riis ja Mie Goreng praetud nuudlid. Neid toite pakutakse pea igas toidukohas ja hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks. Lisandid varieeruvad, kuid põhiloogika on sama. Samal moel võib Mie Gorengi teha ka näiteks krevettidega, vürtsikama maitse eelistajad võivad lisada tšillit jne.

125 g munanuudleid
150 g kanafileed, väikeseks tükeldatuna
2 muna
2 keskmise suurusega porgandit, piklike tükkidena
100 g kapsast (sobib nii Hiina kapsas, pak choi vm)
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit
2 sl heledat sojakastet
2 sl tumedat sojakastet
2 sl austrikastet
3 sl kecap manis (Indoneesia köögile iseloomulik magus-soolane kaste, võib asendada tavalise sojakastmega, millele on lisatud veidi suhkrut või suhkrusiirupit)
peotäis rohelist sibulat, hakituna
1 tl seesamiõli
soola ja pipart maitsetamiseks
õli praadimiseks

Keeda nuudleid vastavalt pakendi instruktsioonile. Kurna. Lisa veidi õli ja sega kecap manis kastmega läbi.
Kuumuta vokkpannil õli. Klopi munad lahti ning voki muna kiirelt ja pidevalt segades õli sees läbi. Tõsta kõrvale. Kuumuta vokkpannil järmine kogus õli ning prae hakitud sibul, küüslauk ja ingver läbi. Lisa kanatükid ning lase need läbi küpseda. Järgmisena lisa porgand, roheline sibul (jäta veidi alles pealepuistamiseks), kapsas ning eelnevalt praetud muna ja nuudlid. Lisa sojakastmed ja austrikaste ning seesamiõli. Sega kõik läbi ning voki veel mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe ja puista peale rohelist sibulat.

Indoneesias kuuluvad sageli komplekti ka kohevad krõpsud, mis tapiokajahust  tehtud. Aga ka ilma nendeta on tegemist lihtsa ja maitsva roaga, mis suure tõenäosusega meie pere üheks lemmikuks jääb.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.