Eriti tervislik maius. Datli-kookose-sidrunipallid

Esileht / Määramata / Eriti tervislik maius. Datli-kookose-sidrunipallid

Selle maiuse idee ulatub tegelikult aega, mil olin teles ühe kokasaate juht ning kokasaate külaliseks oli Aet blogist http://maitseelamused.blogspot.com/. Saates tegime muuhulgas ka üht imelihtsat maiust, mis koosnes vaid kahest komponendist – datlitest ja kookosest.

Olles nüüd veidi oma tööga paleotoitumise teemaga seotud, kerkib sealt kaks suuremat küsimust üles. Esmalt – kuna kogu teravili on toidusedelist välja arvatud, siis tuleb leida uus lähenemine kõikvõimalikele küpsetisele alates leivast kuni kookide-keeksideni välja. Teine teema on maiused. Suhkrule tuleb samuti asendus leida ning eelistatud on võimalikult naturaalsed magustajad. Mesi, puuviljad ja muud looduslikult magusad toidud on vägagi hinnatud. Datlid kui eriti magusad viljad, on paleotoitumise puhul kullahinnaga. Muuhulgas on hiljuti Rimisse müügile saabunud toode “Juicy dates”, pärit otse Iraanist, hästi mahlased ja värsked. Leiab neid datleid mitte kuivatatud puuviljade sektsioonist, vaid jahutatud puuviljaletist hallikast karbist. Neid silmates meenus mulle kohe kommiretsept, mida Aet jagas. Saigi kohe järele tehtud ja omapoolse lisandina panin juurde veel veidi sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort (siinkohal eelista kindlasti nt Biomarketi sidruneid, mille koor ei ole keemiat täis)

Retsepti on keeruline anda, aga vahekord on umbes selline:
10 datlit, peeneks hakituna
2 dl kookoshelbeid + pallide veeretamiseks
poole sidruni mahl ja riivitud koor
Kui kasutad kuivatatud datleid, peaksid arvestama sellega, et need on kuivemad ning kookoshelbeid tuleks vähem lisada. Sidrunit võiks igaüks ka oma maitse järgi lisada. Tegevuskäik on selline, et esmalt hakid datlid, siis lisad kookoshelbed ja sidruni ning veeretad pallid. Palle tuleks viimistleda kookoshelves veeretades.

Miks datleid süüa ja mida kasulikku neid süües oma kehale teed, saad lugeda SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.