Rootsi kaerahelbepallid havrebollar. Imelihtne ja väga maitsev avastus

Esileht / Määramata / Rootsi kaerahelbepallid havrebollar. Imelihtne ja väga maitsev avastus

Eelmise nädala vahva avastus oli minu jaoks Rootsi köögist pärit havrebollar ehk kaerahelbepallid. Lugu ise selline, et korraks kiirelt Rootsis käies ja lastele poest midagi kaasa haarates jäid näppu ümmargused pallid, mille sisust mul liiga palju aimu ei olnud. Tõstsin korvi paar erinevat varianti. Ostu põhjuseks eelkõige see, et oleks kodus lastele väike kingitus lauale panna.

Neid havrebollareid maitsma hakates tabas meid meeldiv üllatus. Mõnus ja tuttavlik kaerahelbemaitse oli seal pallikeses väga mõnusas koosluses kommilaadseks suutäieks saanud. Laualt kadus külakostiks toodud maiused väga kiirelt. Õnneks on meil olemas kõikvõimas Google ning veidi otsides ja oma tolmunud Rootsi keele oskuseid meelde tuletades sain asjale pihta. Täna on meil kodus terve vaagnatäis havrebollareid. Ja kaovad taas kiirelt. Millisele emale ei meeldiks see, et lapsed kaerahelbeid vitsutavad. Muuhulgas ka see laps, kes kaerahelbepudru on ametlikult mittesöödavate toitude hulka liigitanud.

100 g toasooja võid
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 dl kaerahelbeid (mina kasutasin täisterakaerahelbeid)
50 ml kanget kohvi
2 sl kakaod
100 g suhkruga kondenspiima
kookoshelbeid

Vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa kakaopulber, kondenspiim ja kohv. Sega kõik läbi ning lisa siis kaerahelbed. Aseta mass paariks tunniks külma. Vormi käte vahel ümmargused pallid ja veereta neid kookoshelvestes.
Ja ongi valmis! Sobib ka lastele valmistamiseks, sest see on lihtsalt NIII lihtne.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.