Kuidas lastele legaalselt lillkapsast sisse sööta ehk pizzapõhi lillkapsast

Esileht / Määramata / Kuidas lastele legaalselt lillkapsast sisse sööta ehk pizzapõhi lillkapsast

Tõenäoliselt on suurem osa emadest katkunud ühel hetkel juukseid laste toitumise teemal. Õnnelikud, kel sellelaadseid probleeme. Lohutust pakub vaid see, et teiste emadega rääkides tulevad sageli välja samalaadsed mured. Teades üht-teist tasakaalustatud toitumisest ja vaadates seda, mida lapsed sööma on nõus ja millest nad kategooriliselt keelduvad, vajub vahel ikka must murepilv pea kohale. Elu on õpetanud veidi kavaldama – igasugused püreesupid, kotletilaadsed, pannkoogid jms võimaldavad päris edukalt sinna muidu mittesöödavaks tunnistatud toiduaineid peita. Lambaliha sõid lapsed väga isukalt, kui sellest tehtud grillpihvid hamburgeriks vormisin jne jne. Köögitrikid on arvatavasti iga tegevema arsenalis ja keegi võiks kunagi nendest raamatu kirjutada. Päris mitu rammusat peatükki olen ka omalt poolt nõus katma. Kolme lapse ülekavaldamine on mõnel teemal päris meistriks teinud.


Lillkapsapõhjale tehtud pizzast olin siit-sealt kuulnud, kuigi ise polnud veel katsetamiseni jõudnud. Tööga seotult tegin ühe versiooni paleopizzast valmis ja üllatusega avastasin, et äsja jooksuringilt tulnud vanem poeg pistis selle pea püstijalu ja möödaminnes pintslisse, ise mõnus mõmisedes.Ikkagi pizza ju.
Teema hakkas peale seda elavamat huvi pakkuma. Veidi jälle kõikvõimsa Google´i abi kasutades leidsin kasulikke nõuandeid ja nii tegingi möödunud nädalavahetusel siis lastele mõeldud pizzakatsetuse. Pean tunnistama, et kadus kiirelt ning viimaste tükkide puhul pidin ise jaole kargama, et kogu toit ikka vennalikult jaotatud saaks. Idee pizzapõhja jaoks sain SIIT.

Vaja läheb:
1 keskmise suurusega lillkapsapea
1 muna
100 g riivitud parmesani vm juustu
1/2 tl soola
maitse järgi pipart
Purusta lillkapsas ehk tee lillkapsast pulse režiimi kasutades ühtlane lillkapsariis.

Aja suuremas potis vesi keema ning keeda lillkapsapuru umbes 5 minutit. Kalla segu sõelale ja nõruta. Siin soovitab algallikas lillkapsast ka marli või köögiräti sees tugevalt kuivemaks väänata, kuid mina otsustasin riskida ning lihtsalt lusikaseljaga sõelale vajutades massi nõrutada. Ka see meetod toimis suurepäraselt.
Nõrutatud ja kuivemaks pigistatud lillkapsariis sega ülejäänud ainetega kuni tekib ühtlane tainas. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ja õliga määritud ahjuplaadile ning küpseta 180-200 kraadi juures seni, kuni pizzapõhi on kuldpruun.

Edasi on juba igaühe enda fantaasia, millist lisandit pizzale sättida. Minu valikud olid seekord esmalt tomatikastmega põhi üle määrida, siis peekoni või singiviilud pizzapõhjale, peale tükeldatud paprika ning üle puistasin ohtra juustuga. Kõrgel temperatuuril kiirelt ahju, kuni juust on sulanud. Viimistleda võid värske basiilikuga ja ongi kogu pizzategu.
Kas ma juba mainisin, et mehepoegades ei tekitanud vähimatki tõrget lillkapsast valmistatud pizzapõhi ning viimaste tükkide pärast läks juba veidi rebimiseks.
Ühe tüki sain ka endale näpistada ja, tõepoolest, jube hea oli!

Paleoretsepti puhul jäta juust lisamata. Selle asemel võid veidi õli või selitatud võid tainasse lisada.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.