Kummelikana

Esileht / Määramata / Kummelikana

See kana oli korralik maitseüllataja. Seni ei olnud ma taibanud ravimtaimena kasutatavat kummelit toidus kasutada. Nüüd tuleb välja, et samavõrd kui ravimtaim, on kummel ka maitsetaim. Ahjus küpsetatud mahlasele kanale annab kummelilisand üllatava ja väga mõnusa lisanüansi.

Tõenäoliselt ei kao sel moel kasutades ka kummeli raviomadused ja lõppkokkuvõttes saabki kaks kärbest ühe hoobiga – selline kummeliga röstitud kana on ühtaegu nii maitsev kui ka kasulik. Tasub kindlasti katsetamist. Maitseüllatus on garanteeritud. Kui värsket kummelit ei ole käepärast, kasuta kummeliteena müüdavat kuivatatud kummelit.
1 terve kana
2 sl head oliiviõli
2 tl soola
Värkselt jahvatatud musta pipart
3 küüslauguküünt, hakituna
Ühe sidruni mahl
2 sl kummelit, kas peeneks hakituna või peeneks pudistatuna
Peotäis värsket punet
1 tl kuivatatud magusa paprika pulbrit
1 sidrun, sektoriteks lõigatuna
Kuumuta ahi 180 kraadini. Mina kasutasin Electroluxi kombineeritud auruahju kerge aurutuse funktsiooni. Sel moel jääb kanaliha oluliselt mahlasem. Tavalisse ahju põhjale võid asetada kuumakindla kausi veega. Kuivata kana majapidamispaberiga. Sega omavahel väikeses kausis kummel, hakitud pune, kuivatatud paprika, sool, pipar, küüslauk ja sidrunikoor. Lisa oliiviõli, sega läbi ning määri kana saadud seguga kokku. Aseta sidruniveerandid kana sisse, seo vajadusel tiivad ning koivad majapidamisnööriga kokku. Tõsta kana pannile, lisa pannile ka veidi vett ning aseta eelkuumutatud ahju. Küpseta ca 1,5 tundi. Valmis kana tõsta ahjust välja ning lase enne lahtilõikamist ca 15 minutit puhata. Juurde sobivad nii värsked kartulid, riis kui ka kuskus või ka värske salat.

Retsept ilmus 2014. aasta suvises ajakirjas Toit&Trend

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.