Porgandisalat koriandri ja pistaatsiapähklitega

Esileht / Määramata / Porgandisalat koriandri ja pistaatsiapähklitega

See on üks väga mõnus salat. Just selline, et korra prooviks teed ja siis jäädki tegema. Koriandri ja porgandi suurepärasest koostööst on tõenäoliselt paljud aimu saanud nn Korea salatit proovides (kuigi mõni aeg tagasi oli ühes saates juttu, et see on selline “vale-Korea” salat ehk siis välja töötatud Nõuka ajal Koreast välja asunud korealaste poolt ja Koreas sellist salatit ei söödagi). See siintoodud salat on minu meelest veel mitmeid kordi maitsvam ja mõnusam, kuigi maitsekombinatsioon on üsna sarnane ka siin.

Ise sain seda koriandri, küüslaugu ja porgandi võrratut maitsekooslust esimest korda maitsta siis, kui olin 14-aastane ja reisisime emaga Taškenti. Mäletan suur pikki turulaudu, mis olid kaetud porgandisalati kuhjadega, kusjuures porgandiribad olid ikka korralikult pikad. Nagu spagetid. Maitse oli aga üllatav ja ei midagi sellist, mida olin seni porgandisalati nime all maitsta saanud. Nüüd juba mõnda aega on see salat ka meie kandis saadaval.

Suve teisel poolel on seda porgandisalatit eriti mõnus teha, kuna hästi maitsev jääb salat just suviste mahlaste ja magusate porganditega.
400 g värsket porgandid, riivituna või juurviljanoaga tõmmatud peente ribadena
peotäis soolata pistaatsiapähkleid, röstituna ja peenemaks hakituna
paras punt värsket koriandrit
0,5 tl koriandriseemneid, uhmerdatuna (võid kasutada ka jahvatatud koriandrit)
1 väiksem küüslauguküüs, hästi peeneks hakituna
poole sidruni mahl
4 sl oliiviõli
veidi värsket hakitud tšillit
soola
Sega omavahel küüslauk, sidrunimahl, tšilli ja koriander. Lisa juurde õli ning maitsesta soolaga. Sega porgandid kastmega läbi ja lase umbes 30 minutit tõmmata. Serveerimisel tõsta porgandid taldrikule, raputa peale hakitud pistaatsiapähklid ning värske hakitud koriander.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.