Seakülje rulaad fenkoli- ja ürditäidisega

Esileht / Määramata / Seakülje rulaad fenkoli- ja ürditäidisega
Seakülg on suurepärane algmaterjal rulaadi valmistamiseks.
Kuna tegemist on üsna rammusa lihatükiga, kus taisemad kihid vahelduvad rasvasemate
kihtidega, siis küpseb rulaad mahlaseks ja maitsvaks. Fenkoli- ehk apteegitilliseemned koos
värskete ürtidega annavad sealihale väga meeldiva maitse. Sellist rulaadi sobib
pakkuda nii praena kui kasutada seda ka võileivakatteks. 

Ca 1 kg seakülge, ruudukujulist, vajadusel veidi õhemaks ja ühepaksusemaks lõigatuna
1 sl fenkoliseemneid
1 sl musta pipart
3 küüslauguküünt
Peotäis värsket tüümiani
Peotäis värsket peterselli
Oliiviõli
1 sidrun
Soola ja pipart

Rösti pannil fenkoliseemneid koos musta pipraga. Uhmerda
peeneks. Lisa umbes 2 sl õli, soola ja pipart ning hakitud ürdid. Sega läbi
ning määri lihale. Keera liha tihedalt rulli ning seo majapidamisnööriga ühtlaseks rulliks. Lase lihal marineeruda paar tundi kuni üleöö. Määri
liharulli õli, soola ja pipraga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures
umbes 30 minutit. Võta liha ahjust välja ja piserda sidrunimahlaga. Tõsta ahju
180 kraadi juures ja küpseta umbes 2 tundi. Enne ahjust väljavõtmist tõsta
temperatuur 220 kraadini ning lase nahal krõbedaks muutuda. Tõsta rulaad ahjust
välja ning lase umbes 15 minutit rahuneda. Serveeri koos ahjujuurikatega või ka võileivakattena.
Retsept ilmus 2014, aasta novembrikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.