Ahjukana jõhvika ja pistaatsiatäidisega. Seltsiks Hasselbacki kartulid

Esileht / Määramata / Ahjukana jõhvika ja pistaatsiatäidisega. Seltsiks Hasselbacki kartulid

Külluslik täidetud kana ja krõbedad Hasselbacki ahjukartulid on tõeline piduroog, mis kaunistab iga pühadelauda. Miks mitte vahelduseks seapraadidele valmistada üks luksuslik ahjukana, mis ühtaegu nii mahlane kui ka maitsev.

1 terve kana (ca 1,5 kg)
Peotäis peterselli
Oliiviõli
Soola ja pipart
Jõhvika- ja pistaatsiatäidis
70 g kuivatatud jõhvikaid, veidi peenemaks hakitud
50 g pistaatsiapähklieid, peenemaks hakitud (erinevaid pistaatsiapähkleid leiad näiteks www.germund.ee valikust)
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
200 g riivsaia või tahket riivitud saia
2 muna
Oliiviõli
Värsket hakitud peterselli
Täidse jaoks kuumuta pliidil pann keskmisel kuumusel ning hauta sellel õli sees hakitud sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisa jõhvikad ja pistaatsiapähklid ning hauta veel veidi. Jahuta veidi ning tõsta kaussi. Lisa riivsai, munad ja hakitud petersell ning sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Pese kana seest ja väljast ning kuivata hoolikalt majapidamispaberiga. Tõsta täidis kana sisse, vajadusel kinnita täidise ava hambatikuga ning seo kana koivad majapidamispaberiga kokku. Tõsta kana õliga määritud ahjuplaadile või ahjuvormi. Määri kana pealt õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 190 kraadi juures umbes 1 tund ja 20 minutit. Sõltuvalt kana suurusest võib aega ka kauem kuluda. Küpsust võid kontrollida torgates varras kana paksemasse ossa ja kui prae mahlad on puhtad, on kana läbi küpsenud. Lase kanal kümmekond minutit peale ahjust võtmist seista.  Serveeri koos hakitud värske peterselliga. Petersellilehti võid suruda ka kana rinnalihase ja naha vahele enne küpsetamist. selleks suru lihtsalt käega õhuvahe liha ja naha vahele ning torka sinna ürdid.
Serveeri koos Hasselbacki kartulitega, mille valmistamiseks pese suured ühesuurused kartulid hoolikalt harja või nuustikuga puhtaks. Aseta kartulid puulusikale või kulpi ning lõika terava noaga lusika või kulbi äärest ülejäävale kartulile võrdsete vahedega viilud nii, et kartuli alumine pool jääb läbi lõikamata. Pilti sellest, kuidas lõigata, võid vaadata SIIT. Määri kartulid õliga, puista peale soola ja pipart ning torka kartuli sisse mõned rosmariinioksad. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 45 minutit.

Retsept ilmus 2014. aasta Toit&Trend jõulunumbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.