Troopiline mango-banaani jäätisekokteili smuuti

Esileht / Määramata / Troopiline mango-banaani jäätisekokteili smuuti

Kevade edenedes muutuvad järjest päevakajalisemaks smuutid. No ei taha kohe midagi tugevat ja toitvat vahel. Selle asemel isutab millegi kergema ja värskema järele. Smuuti on üheks selliseks mõtteks, mis kohe automaatselt neelatama sunnib. Eriti, kui selleks on otse sügavkülmast võetud troopiliste magusate viljadega, millest tehtud smuutit lapsed jäätisekokteiliks on nimetama hakanud.

Selle smuuti kaks peamist komponenti on mango ja banaan. Banaaniks sobivad hästi lauale seisma jäänud ja pruuniks tõmbunud koorega isendid, mis tasub ära koorida ja siis sügavkülma pista. Hea võtta, kui banaanijäätise või -smuuti isu peale tuleb. Mango jaoks avastasin Gemossi Cash&Carry poes käies tükeldatud ja sügavkülmutatud mangokuubikud. Kusjuures nähes Gemossis pakutavat valikut nii nõude kui toiduainete (NB! kõik koogimeistrid, seal on teie paradiis!) osas, oli mul raske tagantjärele aru saada, kuidas olin suutnud juba üle aasta sellest poest Sikupilli Prisma poe kõrval pea iga päev mööda sõita ilma, et oleks taibanud sinna sisse astuda.

Lühidalt, lisaks paljudele teistele põnevatele toiduainetele, leiab Gemossist ka sügavkülmutatud mangokuubikuid, mis on eriti hea algmaterjal smuutimeistritele. Loomulikult võib ka ise mango osta, puhastada, tükeldada ja siis sügavkülmutada, aga arvestades kui veidralt maitsevad meil pakutavad värsked mangod, siis on sügavakülmutatud variant igati arvestatav alternatiiv.
Troopilise alatooniga mango-banaanismuuti jaoks läheb vaja:
150 g külmutatud mangokuubikuid (valmiskujul leiab neid Gemossi poest)
1 suurem või 2 väiksemat banaani, sügavkülmast
150 ml kookospiima
4 sl maitsestamata jogurtit
2 sl vedelat mett (võid lisada ka rohkem, timmi maitse enda jaoks sobivaks)
Särtsakama maitse jaoks võid lisada veel laimimahla.

Aseta kõik smuuti koostisaine blenderisse ja töötle niikaua, kuni smuuti on ühtlane ja tükkideta. Serveeri kohe. Sügavkülmast võetud puuviljade toel on smuuti mõnusalt jahutav, paks ja maitseerk. Tõeliselt mõnus vahepala või ka algus ilusale päevale.

Postitus sündis koostöös firmaga Gemoss.ee. Gemossi toodete ja pakkumiste kohta infot võid jälgida ka nende FB lehel SIIN.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.