Karemelline bataadi panniroog uputatud munade ja feta-juustuga

Esileht / Määramata / Karemelline bataadi panniroog uputatud munade ja feta-juustuga

Kiired, lihtsad ja maitsvad hommikusöögid on kindlasti kategooria, mis läheb korda igaühele. Või siis neile, kes on enda jaoks sõnastanud kvaliteetse hommikusöögi tähtsuse. Meie pere kuulub nende hulka, kus ilma hommikusöögita kodust hommikul välja ei minda. Kvaliteetne algus päevale on tähtis.

Kui silmasin oma uues Brasiilia toidu raamatus “Cabana. The Cookbook” seda võrratut magusa kartuli pannirooga uputatud munaga, kõnetas see mind kohe ja üsna jõuliselt. Esmalt pani neelatama ja siis talletus kohe mällu. Enne ei saanud rahu, kui olin selle roa kodus ka järele teinud. Maitses imehästi ja tegelikult sobiks see ka samahästi kas lõunaseks vahepalaks või ka kiireks õhtuseks argipäevaroaks. Maitsev ja tervislik ning väga suurt vaeva ka ei nõua.
3 keskmise suurusega bataati, koorituna ja tükeldatuna
õli ja võid praadimiseks
4 muna
100 g feta-juustu
peotäis värsket peterselli, hakituna
värsket tšillipipart, hästi peenelt hakituna
soola ja pipart

Esmalt prae pannil bataat karamelliseks. Selleks kuumuta pannil õli ja või segu. Lisa bataadikuubikud ning lase keskmisel kuumusel vaikselt küpseda. Selleks kulub umbes kümmekond minutit. Ära liiga sageli bataati sega, eesmärgiks oleks bataadikuubikutele mõnus karamelline ja kuldpruun jume saada. Vahepeal pošeeri muna. Selleks aja kastulis keema vesi. Löö munad väikesesse kaussi või tassi.  Alanda kuumust – vesi peaks keema hästi vaikselt mulisedes, mitte suure mulliga. Vastasel juhul peksab keemine muna laiali. Tekita keeva vee sisse keeris ja libista ettevaatlikult sinna muna.Keeda 3-4 minutit, sel juhul on tulemuseks mõnusalt pehme munakollasega muna. Tõsta muna veest vahukulbiga välja ning lase majapidamispaberil nõrguda.
Jaota bataat neljale taldrikule. Puista peale hakitud peterselli, tšillipipart, fetat ja maitsesta soola ja pipraga. Aseta igale taldrikule üks muna ja serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.