Rannahooaja ootusesse sobiv maius datlite, tumeda šokolaadi ja õhitud kinoaga

Esileht / Määramata / Rannahooaja ootusesse sobiv maius datlite, tumeda šokolaadi ja õhitud kinoaga

Nii tore on mõne maiuse kohta kohe rahuliku südamega kirjutada, et patust on see küll 100% prii. Selle mõnusa magusa ampsu kohta sobib see lubadus küll igati. Lisaks on seda lihtne valmistada, ei nõua see ei kerkmist, küpsetamist ega tarretamist. Põnevaks komponendiks on siin õhitud kinoa, mis ei ole muud kui õhitud kinoaterad. Need annavad maiusele mõnusalt õhulise iseloomu ning lisavad samas läägemagusale datlile veidi mõrkjat tasakaalu. Seda teavad kõik juba kindlasti isegi, et kinoa on üks supertoiduainetest, mis võiks kindlasti sagedamini meie toidulaual figureerida.

Õhitud kinoa otsa komistasin taaskord siis, kui Gemoss Cash&Carry´s ringkäiku tegin. Enne ei olnud seda kohanud, küll aga vahel muukeelsetes retseptides vahel näinud. Seega haarasin ühe pakikese kohe kaasa ja asusin katsetama.
12 pehmet datlit, kivi eemaldatud ja peeneks hakitud (nt Rimides müüakse eraldi puuviljaletis karbikestes Juicy Dates nime all)
2 sl kookosrasva või võid
200 g maapähklivõid või tahhiinit ehk seesamiseemnevõiet
2 sl riivitud värsket ingverit
40 g õhitud kinoad
peotäis kõrvitsaseemneid (nt Germund.ee valikust)
peotäis päevalilleseemneid (nt Germund.ee valikust)
peotäis Kreeka pähkleid, peenemaks hakituna (nt Germund.ee valikust)
veidi soola
150 tumedat šokolaadi (vähemalt 70%-list)
kookoshelbeid

Sulata kookosvõi või tavaline või pannil. Töötle datlid kas köögikombanis või hakkides peeneks. Sega datlid maapähklivõi või tahhiiniga. lisa kookosvõi ja värskelt riivitud ingver. Sega kõik ühtlaseks. Võid seda teha ka hästi madalal temperatuuril pliidil, siis muutub pähklivõi pehmemaks ja segu paremini töödeldavaks. Lisa seemned, pähklid, kinoa ja sool ning sega läbi. Vooderda väiksem vorm (ca 15×20 cm) küpsetuspaberiga ja suru saadud mass vormi sisse. Aseta külma.
Sulata vesivannil tükeldatud šokolaad ja kalla siis šokolaad jahedast võetud massile peale. Puista peale kookoshelbeid ja lase veel veidi aega jahedas seista, et šokolaad taheneks.
Lõika kuuma vette kastetud noaga parajad tükid ja säilita jahedas.

Idee on päris Green Kitchen Stories blogist.
Postitus on sündinud koostöös Gemoss Cash&Carry poega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.