Viigimarjad kitsejuustu, tüümiani ja meega

Esileht / Määramata / Viigimarjad kitsejuustu, tüümiani ja meega

Mõned kooslused on liiga head, et nendest väsida. Või õigupoolest puudub võimalus väsida, kui vaid lühikeseks ajaks aastast ilmuvad meile müügile täisküpsed magusad mesised viigimarjad. Võrreldes muidugi nende isenditega, mida saab maitsta nende kasvukohtades, kus viigimarjad lausa nõretavad kleepuvast mahlast, on meil saadaolevad viljad üsna tagasihoidlikud tegelased, aga maitsvad ja mõnusad ikka. Viimastel päevadel on erinevaid viigimarjapartiisid leida olnud kõikides suuremates poodides ja loomulikult ka turgudel. Viigimarju ostes tasub teha veidi kompamistööd ehk siis õige küpsusega viigimari on parajalt pehme ja vetruv. Ja mida lillakam, seda parem.

Viigimarju tasub esmalt niisamagi süüa. Hea juustuga koos moodustab viigimari suurepärase kombinatsiooni. Ka siin lihtsas roas on kokku sobitatud viigimari ja kitsejuust. See on kooslus, millest on keeruline küllastuda. Nii täiuslikult maitsev!
Roog ise on imelihtne. Esmalt tuleks välja valida pehmed ja küpsed viigimarjad. Viigimarjad tuleks pesta, viigimarja tipus olev tugevam varreots eemaldada ja viigimarja ristlõige teha.

Ristlõike sisse saab istutada kitsejuustu. Mina kasutasin Rimis müüdavad meega pehmet kitsejuustu, mis oma soolakas-magusa iseloomu tõttu sobitus suurepäraselt viigimarjaga.
Viigimarjadele jahvata veidi värsket musta pipart, säti mõned tüümianioksad ning nirista peale veidi oliiviõli.

Aseta ahju grillielemendi alla umbes 7-10 minutiks. Mina kasutan maksimumkuumust, mis aga tähendab seda, et ahju juurest liiga kaugele ei tasuks minna. Hoia silm peal ja kui juust hakkab pruunistuma, siis tõsta viigimarjad välja.

Nüüd jääb üle vaid meega viimistleda. Kuna küpsemise ajal eraldub viigimarjadest mahla, siis võib paksemat mett selle kuuma viigimarjamahlaga vedeldada. Selle väikese nipi abil saab tekitada maitsva ja mõnusa kastme, millega tasuks siis ahjuküpsed viigimarjad üle niristada.

Edasi jääb ainult nautimise rõõm!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.