Kohvismuuti. Hommikune ärataja

Esileht / Määramata / Kohvismuuti. Hommikune ärataja

Mõned hommikud on mõnusalt aeglaselt kulgevad. Jätkub aega nii rahulikuks ärkamiseks, lehelugemiseks ja paariks kohvikski hommikuste toimetamiste ja hommikusöögi valmistamise juurde. Teised hommikud on aga kiired, kus optimeeritud liigutuste ja loetud aja jooksul tuleb end kodust väljaminemise vormi saada. Sel hommikul ei ole mahti käsipõsakil aknast välja vaadata ja kohvi kõrvale mõtiskleda sellest, mida täna ette võtta.

Nendeks kiireteks hommikuteks sobib hästi üks toitev kohvismuuti, kus piltlikult hommikusöök kohviga juba ühes klaasis kokku saanud. Samavõrd sobib see mõnus smuuti muidugi ka nendeks aegluubis kulgevateks hommikuteks, kus hommik sujuvalt keskpäevaks üle läheb. Lihtne valmistada, maitseb mõnusalt ja teeb kõhu ka rõõmsaks. Mida muud ühelt smuutilt veel oodata.

Meie kodus on viimasel ajal lemmikuks saanud just selline tummine kohvismuuti, kus kindlasti üheks komponendiks on maapähklivõi. See üsna ootamatu lisand annab smuutile tummisust, pähklist maitset ning loomulikult ka toitvust. Maapähklivõi on hommikusöögi juurde üsna tark valik (vaatamata üsna suurele kalorsusele), sest ta sisaldab palju kiudaineid ja valke, tänu millele püsib täiskõhutunne pikemat aega. Ja seetõttu sööd tegelikult lõppkokkuvõttes päeva peale vähem ehk siis kõht ei lähe kohe tühjaks.

Kogusest jätkub ühele smuutisõbrale.
1 üleküpsenud banaan (võimalusel sügavkülmast)
2 dl vanillijogurtit (või siis maitsestamata jogurtit ja 2 tl mett + 1 tl vanillisuhkrut)
1 suurem sl maapähklivõid
50 ml head espressokohvi, jahutatuna,nt KAFO poolt pakutavast Lavazza tootevalikust (meie lemmik juba aastaid)
Kui tahad aga eriti särtsakat äratust, siis lisa topeltespresso
Serveerimiseks riivitud tumedat šokolaadi
Surista kõik koostisosad blenderiga ühtlaseks. Võid lisada smuuti sisse veidi ka kakaopulbrit. Serveerides lisa riivitud tumedat šokolaadi. Naudi kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.