Mokabanana ehk kuum kohvijook banaaniga

Esileht / Määramata / Mokabanana ehk kuum kohvijook banaaniga

Hilissügis hiilib õues ja kuigi temperatuur püsib peamiselt plusspoolel, siis sügistuuled näpistavad õue minnes nii nina kui kõrvu. Brrrr…. Pime ja külm aastaaeg on jälle käes ja nüüd tuleb leida vaid ilusaid, maitsvaid ja helgeid asju, mis selle nukra aastaaja aitaksid üle elada.
Üheks selliseks lohutuseks on kuumad joogid, mis aitavad sisemist soojust nii otseses kui kaudses mõttes lisada. Tavapärase kohvi asemel võib mõnel hommikul )aga miks mitte ka lõunal või õhtul) proovida banaani, šokolaadi ja espresso kooslusena tekkivat mõnusat soojendavat jooki, mille nimetuseks võiks olla näiteks mokabanana või siis ka šokomokabanana või mokašokobanana. Et nagu šokolaad, kohv ja banaan.

Tegemist on mõnusalt küllusliku joogiga, mille valmistamine on lihtsamast lihtsam ja mis tõenäoliselt võidab kohe iga kohvisõbra südame.

Mokabana valmistamiseks läheb vaja esmalt värsket espresso kohvi (mina tegin topeltespressoga) ja Monbana kuuma šokolaadi pulbrit. Viimatinimetatu on meil üheks lemmikuks saanud just seetõttu, et sellest pulbrist valmistud šokolaadijook on hästi nauditavalt tummine ja just selline, mis külma ja kõleda ilma peletamiseks hästi sobib.
Retsept ise järgmine:
1 espresso 50 ml või siis 2×30 topeltespresso (nt Lavazza ubadest)
2 tl Monbana šokolaadijoogi pulbrit (kui seda käepärast ei ole, kasuta 2 tl kakaod ja 1-2 tl pruuni suhkrut)
1 dl piima
1 banaan
Püreesta blenderis piim koos banaaniga, kuni segu on täiesti ühtlane ja tükkideta. Kalla saadud segu kastrulisse, lisa Monbana šokolaadijoogi pulber ja sega kõik läbi. Kuumuta. Kalla tassi sisse espresso ja nirista peale banaani-piima segu. Võid joogi läbi segada või siis, vastupidi, jätta maitsed veidi eraldi ja segamata.

Kui soovid seda jooki aga külma sügisesse kaasa haarata, siis kulub ära termotass KAFO-lt. Veel kehtib ka pakkumine, kus kahe erikohvi ostmisel saab kingituseks kaasa selle mõnusa termotassi (meil kodus ärandas abituriendist poeg selle kohe enda valdustesse ja kasvõi pildile saamiseks pidin termokruusi tagasisaamiseks temaga läbirääkimistesse asuma). Täpsemat infot pakkumise kohta leiab SIIT.

Igal juhul on suhteliselt suur tõenäosus, et peale seda kreemise ja rikkaliku joogi joomist tundub novembergi jälle ilusam ja kergemini üleelatav.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.