Soojendav kõrvitsa-läätsekarri

Esileht / Määramata / Soojendav kõrvitsa-läätsekarri
Ma ei tea, mis see on, aga juba mitmendat aastat täheldan nähtust, et külmade ilmade saabudes hakkab vastupandamatult karride järgi isutama. Iseenesest on see ju tegelikult loogiline – soojendavate vürtsidega kuumad karriroad soojendavad keha hästi ka seestpoolt. Ja samas ei hakkaks isutama siis,kui minu maitsemälus ei oleks karridele oma sahtlit eraldatud. Ehk siis seni, kuni ma karrisid ei olnud söönud, ei tulnud mulle ka selliseid selgeid ja konkreetseid isusid. Nüüd aga istun lõa otsas ja valmistan muudkui karrisid. Hetkel ei näita ükski märk, et see tung vaibuma hakkaks.
Mis seal siis ikka, laskem isudel end juhtida. Ja kuna kodus hetkel riiulitäis kõrvitsaid ka ilusti end ritta sättinud, siis kõrvitsakarri on igati loogiline toit.

Soojendavate vürtsidega karri sobib hästi neile, kes lihatoitudest loobunud. Maitseb samas võrratult ka lihasööjatele kergemaks vahelduseks näiteks lihavaba esmas(või-mis-iganes)päeva tähistamiseks. Kõrvits aitab rooga ühtaegu mahlasemaks ja samas ka kergemaks muuta. 

4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
100 g läätsesid, keedetuna
1 sibul, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
1 tšillipipar, hakituna
2 sl Garam Masala maitseainesegu
500 g kõrvitsat, tükeldatuna
400 g purk tükeldatud tomateid
400 g purk kookospiima
Veidi mett
Maitsestama jogurtit
Musti seesamiseemneid
Värsket koriandrit
Õli
Soola ja pipart

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta läbi. Lisa Garam Masala maitseainesegu ning kuumuta läbi. Kalla juurde tükeldatud kõrvits, tomat, läätsed, kooskospiim ja lase keema tõusta. Keeda, kuni kõrvits ja läätsed on pehmed. Maitseta soola ja pipra ning tibakese meega. Serveerides lisa maitsestamata jogurtit, puista peale seesamiseemneid ning värsket koriandrit.

Retsept ilmus 2015.aasta novembrikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.