Muskaatveinis röstitud viinamarjad ja pirnid Itaaliast. Pere e Uva al Forno

Esileht / Määramata / Muskaatveinis röstitud viinamarjad ja pirnid Itaaliast. Pere e Uva al Forno
Sümpaatselt lihtne ja samas kerge magusroog viinamarjadest
ja pirnidest on mõnus vaheldus rikkalikele kookidele, mida kipub pühadeajale omaselt alati veidi liiast olema. Muskaadine vein,
vanillikaun ning mahlased puuviljad annavad tulemuseks imemaitsva
desserdi, mille valmistamine on piinlikult lihtne ettevõtmine. Selle desserdi idee on näpatud Itaalia köögi jõuluroogade valikust. Tuleb taas nentida, et itaallased ikka oskavad!
4-le
Valmistamisaeg: 55 minutit
0,5 l punaseid ja valgeid viinamarju
1 dl pruuni suhkrut (võid ka vähem panna, kui väga suur magusasõber ei ole)
1,5 dl muskaatveini
2 sidruni mahl
1 vanillikaun, pikkupidi pooleks lõigatud
2 sl aprikoosimoosi
2 pirni

Puhasta viinamarjad seemnetest. Poolita pirnid ja eemalda
seemned ning seemnekoda. Tõsta viinamarjad ja pirnid ahjuvormi. Sega omavahel
suhkur, sidrunimahl, muskaatvein, vanillikaun ja aprikoosimoos ühtlaseks. Kalla
saadud kaste viinamarjadele ja pirnidele. Küpseta 180 kraadi juures kuni pirnid
on pehmed ning kaste muutunud siirupiseks. Selleks kulub ca 50 minutit.
Serveeri soojalt. Juurde võid pakkuda vanillijäätist.
Retsept ilmus ajakirja Toit&Trend 2015.aasta viimases numbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.