Talleliha, bulguri ja piiniaseemnetega täidetud baklažaanid

Esileht / Määramata / Talleliha, bulguri ja piiniaseemnetega täidetud baklažaanid

Uus aasta on alanud. Lume ja pakasega saabus meile lõpuks uus aasta. Tulgu see päikeseküllane, maitserohke, täis positiivseid elamusi ja soojust nii otseses kui kaudses mõttes! Kaunist aastat kõigile!

Tõenäoliselt on aastavahetuseks saanud kõigil aastanorm hapukapsast, verivorstist ja seapraest täis. Need on suurepärased road, aga nüüd tahaks midagi muud. Külmade ilmadega liiga kergete roogade peale hetkel veel üle ei tahaks minna. Sisemist kütet tuleks nii sooja toidu kui soojade vürtside abil lisada. Üheks selliseks soojaks ja soojendavaks toiduks on meie jaoks saanud täidetud baklažaanid, kus poolitatud küpsetatud köögiviljadele annavad ilusa viimistlusele tallehakkliha, bulgur ja piiniaseemned.

Valmistamisaeg: 1 tund 20 minutit
4-le
4 baklažaani
soola
oliiviõli
2 sibulat
2 küüslauguküünt
300 g talle või lamba hakkliha (nt Hiiumaa Lihatööstuse tallehakkliha, mida leiab Rimi Talu Toidab poodidest)
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl granaatõunakastet (Naršarab), soovi korral
1 dl bulgurit, vees leotatud
värsket koriandrit ja/või münti
peotäis piiniaseemneid (nt Germund valikust)
400 g purk purustatud tomateid
2 dl vett
sidrunimahla
soola ja pipart
Kreeka jogurtit serveerimiseks
Poolita baklažaanid. Piserda baklažaanide lõikepinda soolaga ja jäta 30 minutiks seisma. Kuivata köögipaberiga baklažaani pinnale tekkinud piisad. Piserda baklažaanidele oliiviõli, soola ja pipart. Torgi kahvliga baklažaanide sisu läbi, kuid väldi koore vigastamist. Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit, kuni viljade sisu on läbi küpsenud. Lase veidi jahtuda ning uurista siis baklažaanide sisu keskelt välja. Haki peenemaks.
Kuumuta pannil oliiviõli. Prae keskmisel kuumusel sibulat, lisa siis küüslauk ja veidi aja pärast ka hakkliha. Prae kuni liha on parajalt pruunistunud. Lisa vürtsköömned ja kaneel, prae kiirelt läbi ja tõsta segu pannilt.

Kurna bulgur veest ja lisa hakklihamassile koos piiniaseemnetega ja hakitud värske mündi ja/või koriandriga. Lisa ka peenemaks hakitud baklažaanisisu ja sega läbi. Tõsta saadud mass baklažaanipoolikutesse.
Sega purustatud tomatid veega, maitsesta soola, pipra ja vähekese suhkruga. Kalla osa tomatikastmest ahjuvormi põhjale, sinna peale tõsta täidetud baklažaanid ja kalla peale ülejäänud tomatikaste. Küpseta 180-200 kraadi juures 20-30 minutit. Serveerides paku juurde lavašši, puista peale värsket münti või koriandrit ja granaatõunaseemneid ning Kreeka jogurtit.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.