Kes kunagi oma elus saanud maitsvat ja mahlast porgandikooki, see teab, millisest võrratust suutäiest jutt käib. Mahlane ja kohev kihiline porgandikook vaheldumisi kreemise siidja kreemiga seltsiks krõmpsuvad külluslikud pähklid. Kõik maitsed toimivad kui täiuseni lihvitud mitmehäälne koorilaul või laitmatult ühes rütmis hingav kordeballett. Ilus ja nauditav! Kusjuures porgandikooki naudivad sageli ka need, kes ühes lauses kõlava porgandi ja koogi mainimise peale esialgu õlgu võdistavad.
Vahusta toasoe või koos suhkruga. Lisa ükshaaval munad (mikserda esmalt üks muna või-suhkrumassi sisse ja alles siis lisa järgmine). Sõelu kaussi juurde jahud, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja kardemon. Sega läbi ja sega siis tainas porgandi, riivitud apelisnikoore ja umbes poolte hakitud pähklitega. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja õliga määritud ahjuplaadile. Laota tainas ühtlase kihina ahjuplaadil laiali. Ahjuplaadil küpsetamine on lihtsam ja kiirem moodus. Aseta tainas eelkuumutatud ahju 160-170 kraadi juurde umbes 35-40 minutiks. Kui aga soovid ümmargust kooki, siis küpseta lahtikäivas koogivormis tainas neljas osas. Ümmarguse koogi puhul on siis tulemus selline nagu pildilt näha.
Peale ahjust võtmist jahuta kooki jahutusrestil. Keera jahtunud kook teisele ahjuplaadile kummuli ja eemalda ettavaatlikult küpsetuspaber. Lõika kook neljaks võrdseks ruuduks.
Valmista toorjuustukate. Selleks vahusta toasoe toorjuust koos suhkru, vanillisuhkru ja sidrunimahlaga ühtlaseks kreemiks. Aseta esimene koogikiht taldrikule või koogialusele ja määri sellele umbes neljandik kreemist. Korda samaiga kihiga. Viimasele kihile puista peale veel hakitud pähkleid.
Vasta