Kreemised mascarponetäidisega trühvlid

Esileht / Määramata / Kreemised mascarponetäidisega trühvlid

Vahel ihkab hing midagi head. Sellist head, natuke patust ja mõnusalt kreemist. Sellist päris-päris asja, mille puhul ka väike patustamine maitsenaudingu tõttu õigustuse saab. Isevalmistatud trühvlid on midagi just sellist, millega aeg-ajalt end ja oma armsaid hellitada. Eriti praegu tasub trühvlite peale mõelda, kui sõbrapäev vaid kümne päeva kaugusel. Poodides pakutavad südametega mõmmid või südamemustrilised sokid on küll vahvad, aga sugugi mitte personaalsed ja viiendat korda sarnast “üllatus” viia pole ka ehk kõige parem mõte 🙂

Lahendus on aga lihtne. Lihtsam kui ehk arvata oskadki. Nelja komponendi ja väikese ettevõtlikkuse toel võib valmis teha imamaitsvad ja vägagi isiklikku kingitust võimaldavad trühvlid. Mõnusa pähklise tummise maitse annab neile trühvlitele Monbana šokolaadijoogi pulber, millest ei pea sugugi ainult jooki valmistama.
Ja mis saab olla armsamat, kui väike omatehtud magus kingitus oma kõige armsamtele.
See lihtne valem on aga järgmine:
200 g mascarponet, toasoojana
3-4 sl Monbana šokolaadijoogi pulbrit (kas tavalist või näiteks pildil olevat pähkli-šokolaadijoogi pulbrit, neid tooted võid piiluda KAFO lehelt)
soovi korral 1-2 sl Vana Tallinna likööri
terveid röstitud sarapuupähkleid (nt Germundi valikust)
200 g tumedat šokolaadi
kaunistamiseks pähkleid, kuivatatud roosiõielehti (saab Piprapoest), nonparelle vm meelepärast.
Sega toasoe mascarpone Monbana šokolaadijoogi pulbriga. Kui soovid lisa ka väike või natuke rohkem kui väike sorts Vana Tallinna likööri. Sega kõik ühtlaseks. Võta umbes dessertlusikatäis mascarpone kreemi. Peida sinna keskele üks terve sarapuupähkel.

Iga trühvli sees peidab end terve pähkel

Aseta mascarpone pallikesed paariks tunniks külma. Kui mascarpone on tahenenud, sulata vesivannil 200 g tumedat šokolaadi. Kasta pallikesed šokolaadi sisse ja aseta siis majapidamispaberile. Lase šokolaadil hanguda. Paki vastavalt soovile ja maiusta kas ise või vii sõbrale kingituseks.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.