Kergelt kohvimaitseline pasha valge šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

Esileht / Määramata / Kergelt kohvimaitseline pasha valge šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

Kevade suurimad pühad ehk lihavõtted on kohe käes. Juba selle nädala lõpus saame kõik mune värvida ja need, kes ristirahva kombe kohaselt vahepeal paastusid, saavad jälle tugevama toidupala järele haarata. Kuigi talv meid sel nädalal korralikult nöökis ja vahepeal lagedaks sulanud terrass on jälle valge vaibaga kaetud, ei suuda lämmata tunnet, mida tekitavad maja ees põõsas rõkkavat varblaste koor, üle taeva lendavaid haneparved, maja ees õitsevad lumikellukesed ja palju-palju pikemaks veninud päevad. Jahedas õhus on kevad siiski täiesti olemas!

Eelseisvate pühade kohustuslikuks roaks on minul juba lapsepõlvekodust saati pasha. Korralik rammus kohupiimaroog, kus pähklite ja kuivatatud puuviljadega ei koonerdata. Aja jooksul olen oma pashad küll märkimisväärselt lahjemaks kujundanud, kuna omal ajal ei koonerdatud pashat valmistades ei või ega suhkruga. Sel korral katsetasin magusust lisada valge šokolaadiga, hapukat maitset lisavad kuivatatud jõhvikad ja kergelt mõrkja maitse eest hoolitseb kohvilisand. Kokku sai igati maitsev pasha, kus maitsetasakaal mõnusalt paigas ja liigses lääguses seda magusrooga ka süüdistada ei saa.

500 g teralist kohupiima
3 muna
2 sl suhkrut
30 ml hästi kanget espressot (nt Lavazza ubadest valmistatud)
50 g võid
200 g valget šokolaadi
vanillisuhkrut
100 g hakitud mandleid (nt Germundi valikust)
200 kuivatatud jõhvikaid (pakub oma Premium sarjas NEID suurepäraseid suuri ja mahlaseid jõhvikaid)
200 g kuivatatud aprikoose (nt Germundi valikust)
100 g hakitud tumedat šokolaadi

Vahusta munad vanillisuhkru ja suhkruga. Sulata või. Haki šokolaad, lisa võile ning lase sulada. Sega kohupiim või- ja šokolaadimassiga. Lisa kohv, hakitud pähklid ja puuviljad. Ühenda saadud mass ettevaatlikult munavahuga, sega kõik läbi ning pane marliga vooderdatud pashavormi või marliga kaetud sõelale kerge vajutise alla. Sõela alla pane kauss, et eralduv vedelik sinna koguneks. Lase pashal jahedas 24 tundi taheneda. Kalluta pasha taldrikule ja eralda marli. Serveerimisel kaunista kuivatatud või värskete puuviljadega ning pähklitega.

Postitus sündis koostöös KAFO  ja Germundiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.