Tallinna Vanalinnas on restoranide tihedus ruutkilomeetril mõneti muljetavaldav. Teisalt on olukord sageli selline, et kohalik restoranihuviline seab oma sammud igale poole mujale, aga mitte vanalinna, kui soovib üht meeldivat restoranikogemust saada. Vanalinna söögikohad tunduvad olevat mingil seletamatul põhjusel loovutatud ilma igasugust vastupanu osutamata turistidele ja pahatihti on ka oma rahva suhtumine eelarvamuslik ja selline, et vanalinna söögikohad pakuvad keskpärast toitu keskpärasest kõvasti kallima raha eest. Siinkohal julgen tõusta ja hõigata kõval ja selgel häälel, et see kohe kindlasti nii ei ole. Kellel veel kahtlusi, see haaraku härjal ehk Vanalinna Toidufestivalil sarvist ja vaadaku see asi üle.Vanalinna Toidufestival on suunatud just eelkõige Tallinna elanikele, kes sooviksid tavapärasest soodsama hinna eest (pearoog maksab vaid 15 eurot) maitsta vanalinnas tegutsevate suurepäraste restoranide kokkade loomingut. Festival kestab kokku viis nädalat ja igal nädalal on erinev tooraine tähelepanu keskmesse tõstetud. Hetkel on jäänud veel kaks festivalinädalat, seega iga huviline peaks nüüd küll tormama.
Crus pakutud vutt oli minu jaoks täiesti minestamist väärt elamus. Nii mahlane! Ja kui ilus võib üks toit olla! |
Cru legendaarsele leivale on lisandunud juuretisega sepik. Igati väärikas kaaslane tuntud ja tunnustatud Cru leivale |
See leivakastike Crus sunnib korralikult käituma. Ennast unustades võid avastada, et pearoa saabudes oled kõhu juba võiga leiba ja sepikut täis vitsutanud. Nii head on need! |
Vasta