Kevadine sparglipirukas Brie juustuga

Esileht / Määramata / Kevadine sparglipirukas Brie juustuga

Kuigi kevad avaldab jätkuvalt vastupanu ja ei taha kuidagi talve laiutamisele lõppu teha, siis hinges on juba mõnda aega täiesti ilmselge kevadetunne. Valgust jagub nii hommikusse kui õhtusse ehk siis üle pika aja on võimalik jälle ärgata valges ja valgel ajal õhtul ka koju jõuda. Päikese kõrgemad kaared ning tihaste ennastunustav lärmakus räägivad ka vaid üht keelt. Kevad on lähedal!
Hinge laotunud kevadetunne hakkab paratamatult dikteerima ka toiduvalikut. Silm peatub järjest rohkem rohelistel värsketel roogadel ning tugevad tummised liharoad jäävad pigem uut hooaega ootama.

Nii ka see sparglipirukas on parajalt kevade nägu. Viimasel ajal on päris naksakaid spargleid meie poodidesse ka jõudnud ning seni, kuni oma kodumaine spargel veel oma aega ootab, tuleb meil poes pakutavaga hakkama saama. Maitselt ei jää see palju alla kevadisele kodumaisele sparglile.
Siin pirukas lisab mahlasele spraglile kreemisust Brie juust. Kasutasin NaTurek valikust pärit Brie juustu. Minu pirukas sai tehtud klassikalise Brie juustuga, kuid sobivad siia pirukasse hästi ka ürtidega või siis taljesõbralikum NaTurek kerge Brie juust.
300 g võiga pärmi lehttainast
Väike peotäis värsket tüümiani, lehed vartest eemaldatud
200 g sparglivarsi. Vajadusel alumine puitunud osa ära kooritud
2 dl kohvi-või vahukoort
2×125 g Brie juustu (kasutasin NaTurek Brie Natural)
2 muna
Soola ja pipart
Oliiviõli

Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks nii põhja kui küljed. Puista tainale tüümiani ning laota nende peale Brie juust viiludena juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel, piserda sparglitele oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit, kuni tainas on kuldseks küpsenud ning piruka täidis kalgendunud.


Retsept sündis koostöö NaTurek juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.