Lihtne rabarberikook jogurtikattega linasel linikul

Esileht / Määramata / Lihtne rabarberikook jogurtikattega linasel linikul

Ehh, ongi ootamatult saabunud suur suvi. Rabarberihooaeg on kohe-kohe oma etteastet lõpetamas ning suveviljade etenduses loovutamas oma kohta äsja alanud maasikahooajale ning peatselt valmivatele suvemarjadele. Veel viimane rabarberikook sel hooajal ja siis plaanin lülituda kirssidele, vaarikatele ja sõstardele. Kõik kohe aias küpseks saamas.

See rabarberikook on mul sageli tegemisel just tänu sellele, et see on sümpaatselt lihtne. Pildile pole seda seni püüdnud just seepärast, et tavaliselt teen seda oma maakodus ja enne külaliste tulekut. Kes see siis ikka jõuab vahepeal veel pilti teha. Seekord sai aga meie maakodu koogile lisandiks sätitud üks viimase aja lemmikuid leide ehk siis puhtast pleegitamata linasest linik, millel imeõrn pilutatud muster. See on tõeline maakodu ja suve sümboliseeriv linik, mis pärit Ülemiste Keskuses asuvast Kulp (endine Home Decor) poest. Need imearmsad linikud ja köögirätid on omakorda pärit Portugalist ja valikus leiab mitmeid armsaid ja koemustrilisi linikuid-rätte. Üks armsam kui teine, Nüüd, kui teinekord jälle kingitust vaja, siis tean, kuhu kingiotsingule lähen. Kusjuures lisaks ilule on linane köögirätik ka asendamatu abimees klaaside poleerimisel, mis erinevalt puuvillasest rätikust ei jäta klaasile mingeid ebemeid.

Õrn pilutatud äär ja toon-toonis naturaalvärvides mustrid. Maitsekas ja ilus!

See on üks minu kindel lemmik. Siin köögirätikul on terve koogitegemise lugu sisse kootud.

Pilutatud muster oleks kui vanaema nobedate näppude vahelt tulnud. Parim kingitus kõigile, kel maakodu

Kui aga nüüd linikute juurest koogi juurde tagasi tulla, siis ajapikku on sellel linasele linikule sätitud koogile lisandunud väikesed täiendused ja minu versioon saab tavaliselt selline:
120 g võid, toasoojana
0,5 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 dl kiirkaerahelbeid või kaerakliisid (võid kasutada ka ainult jahu, mida arvesta siis kokku 3 dl)
0,5 tl küpsetuspublrit
Täidis:
2-3 rammusat rabarberivart, tükeldatuna
370-400 g maitsestamata paksemat jogurtit (kasutasin Alma Kreeka jogurtit, siit ka see kummaline mõõt ehk siis 1 suurem tops)
2-3 muna
1 dl suhkrut (kui oled suurem magusasõber, siis võid suhkrut rohkem lisada)
vanillisuhkut
Vispelda koogipõhja jaoks toasoe või suhkruga ja lisa siis muna. Sega omavahel jahu, kaerakliid ja küpsetuspulber ning lisa muna-või segule. Sega tainas ühtlaseks ja vajuta siis väiksema ehk ca 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Laota sinna peale tükeldatud rabarberid ning puista neile veidi suhkrut. Klopi muna ülejäänud suhkruga kohevaks. Sega juurde jogurt ja vanillisuhkur ning kalla siis segu rabarberitele. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes kolmveerand tundi, kuni kook on parajalt kuldne ja pealiskiht tarretunud.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.