Köögivilja-piimasupp uue aja moel ehk kookospiimaga

Esileht / Määramata / Köögivilja-piimasupp uue aja moel ehk kookospiimaga

Köögivilja-piimasupp on paljude jaoks jäänud lapsepõlve õudusunenäoks. Kardetavasti tekitasid selle trauma ülekeedetud köögiviljad ja supile tekkinud piimanahk. Ehk ongi siis paras aeg sellele supile uus võimalus anda ning kergemaks üleminekuks võib supi valmistada hoopis kookospiimaga.

Kookospiima kreemine maitse teeb köögiviljadega imet ja õrnemat ning keelel leebemat köögiviljarooga on keeruline välja mõelda. Suurepärane kooslus! Eriti maitsev on see supp just nüüd, suvisel ajal, kui köögiviljad on noored, õrnad ja mahlased. Kuigi minul puudub ebameeldiv mälestus piima-köögiviljasupist, olen ikkagi kookospiimasest variandist igati vaimustuses ja tundub, et sel hooajal peab vana hea klassikaline variant veidi epakamale supile oma koha loovutama.
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
4 noort kartulit
3 porgandit
1 väike värske kapsa pea (ca 400 g)
Paar peotäit suhkruherneid
200 g rohelisi herneid
50 g võid
4 dl kookospiima
2 dl vett
Soola ja pipart
Värsket tilli või koriandrit
Näpuotsaga suhkrut

Pese hoolikalt kartulid ja porgandid. Vajadusel koori. Tükelda. Pudista herned kaunade seest välja. Lõika soovi korral suhkruherne kaunad pooleks. Haki kapsas peenteks ribadeks. Sulata keskmisel kuumusel poti põhjas või ning hauta  kapsas ja porgand või sees läbi. Lisa vesi, lase keema tõusta ning lisa ka kartul. Keeda vaiksel tulel mõned minutid, lisa siis kookospiim ning suhkruherne kaunad ning rohelised herned. Keeda veel, kuni kuni kartul on pehme. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerimisel lisa värsket hakitud tilli või koriandrit.

Retsept ilmus 2016.aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.