Värskete köögiviljade tempura tšillimajoneesiga

Esileht / Määramata / Värskete köögiviljade tempura tšillimajoneesiga

Krõbeda koorikuga värsked suvised köögiviljad koos särtsaka tšillimajoneesiga on mõnus eelroog või suupiste, mis sobib nii pidulauale kui ka kergeks suupisteks suvisel ajal, kui liiga tugevate toitude järgi ei isutagi.

4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
400 g erinevaid köögivilju (noored hernekaunad, porgand, suvikõrvits vm)
Õli friteerimiseks
Tempura tainas:
(kõige lihtsam variant on kasutada SEDA Japanese Choice tempura tainast, mis tuleb lihtsalt veega segada) Kui aga otsustad ise valmistada, siis järgi allolevat retsepti:
2 dl jahu
1 sl maisitärklist
1,5 dl jääkülma mineraalvett
Soola
Sega tempura taina jaoks jahu ja tärklis mineraalveega. Lisa näpuotsaga soola. Puhasta ja tükelda köögiviljad ning aseta siis tempura taina sisse. Kuumuta kastrulis õli. Õli on parajalt kuum siis, kui sinna visatud saiatükk hakkab kohe mullitades küpsema. Friteeri osade kaupa tainasse kastetud köögiviljad kuumas õlis. Küpsenud köögiviljad tõsta õlist ja nõruta majapidamispaberil.

Tšillimajonees:
1 suurema muna kollane
120 ml neutraalse maitsega õli
0,5 tl soola
1 sl sidrunimahla
1 tl Dijoni sinepit
1 tšillipipar, seemned eemaldatud
1 küüslauguküüs
Tõsta munakollane blenderisse või kaussi. Lisa sidrunimahl, sool ja sinep ning sega hoolikalt läbi. Lisa õli. Esmalt tilga haaval ja kogu õli hoolikalt läbi segades ning alles siis järgmist kogust lisades. Hiljem võid õli juba kergelt niristama hakata, majoneesi samal ajal kogu aeg segades. Kui valmistada majoneesi blenderis, lisa esmalt umbes kolmandik õli, blenderda umbes 30 sekundit ja lisa teine kolmandik ning blenderda taas läbi, kuni majonees on ühtlane. Samamoodi lisa viimane osa õli. Valmis majoneesile lisa peeneks hakitud tšillipipar ja küüslauk ning sega või blenderda kõik läbi.

Retsept ilmus 2016. aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.