Mõned lihtsad asjad on mugavamad kui teised. Lock&Lock karbid

Esileht / Määramata / Mõned lihtsad asjad on mugavamad kui teised. Lock&Lock karbid

Nonii. Poleks muidugi eales arvanud, et hakkan säilituskarpidest postitust kirjutama aga siin ma nüüd olen. Põhjuseks see, et tulenevalt oma loomuomasest uudishimust lubasin endale katsetamiseks saata Lock&Lock karpe. Hoiatades kohe lahkeid pakkujaid ka ette, et kirjutan vaid siis, kui on mida kirjutada ning olles üle keskmise skeptiline selles osas, et mis vahe võib olla säilituskarbil ja säilituskarbil. Kuju, suurus ja värvus? Pole vist liialt märkimisväärne. Nüüdseks on katsetamiseks saadetud tooted siiski minu koduses majapidamises saavutanud märkimisväärse positsiooni ja nii mõnegi endise käibelemmiku olen uute tulijate valguses vaikselt kapisügavusse väljateenitud puhkusele nüginud.
Et veidi lahti seletada seda, miks endale olen uued lemmikud leidnud, annan veidi seletusi, miks üks või teine karp on minu poolehoiu võitnud.

Esmalt SEE salati ja ürtide hoidmiseks mõeldud topeltpõhjaga karp. Tõenäoliselt oleme me kõik olnud hädas karpides müüdavate värskete salatitega, mis peale pakendi avamist külmakapis närtsima kipuvad, sest pakend ei ole taassuletav. Niisutatud salvrätile asetatud salat kipub aga vahel altpoolt komposteeruma hakkama ja alumised kihid on sageli juba ebameeldivalt mädanenud. Nüüd on mu külmkapis aga alalise koha saanud topeltpõhjaga karp, millele saab esmalt niiske salvräti põhjale panna ja sinna peale asetatavale restile siis värske salati või ürdid. Sel moel ei puutu roheline kraam otseselt salvrätiga kokku ning ei kipu ka enam nii kergelt mädanema minema. Resti all olev niiske salvrätik aitab hoida karbis aga krõmpsuva salati jaoks vajalikku niiskust. Selline lahendus sobib ka erinevate värskete köögi- ja puuviljade säilitamiseks.
Järgmiseks mõnusaks abiliseks on saanud SEE klaasist kausiga karp, mis sobib hästi näiteks selleks puhuks, kui tahad külla minnes näiteks hummust külakostiks kaasa võtta. Nagu juhtus viimati minuga.

Palju mõnusam kaasa haarata, kui kile alla peidetud kauss ehk siis hästi sobiv ja tihedalt sulguv kaas muudab transportimise mugavaks ja samas on klaasist kauss täpselt nii viisakas, et ilma igasuguse põdemiseta võib selle ka pidulauale sättida. Sama mugavus kehtib ka koduse pidulaua puhul, millele tavaliselt järgneb pidutoitude säilituskarpidesse ümbertõstmine. Selle lahenduse puhul saab ülejäänud toidule lihtsalt kaane peale tõsta ja koos sellega siis juba külmikusse pista.
Omamoodi mõnus on ka SEE keeratava kaanega ümar säilituspurk ehk siis klaaspurgi analoog, aga kergem ja täiesti purunemiskindel.

Sobib hästi suvisele piknikule või niisama koduseks kasutamiseks. Mina näiteks tegin kiirmarineeritud viilukurgid justnimelt sellesse purki. Keerad kaane lauale tõstes pealt ja külmikusse tõstes jälle tagasi.
Kui aga olete vahel hädas olnud suurte hiigellaiade kiloste juustupakenditega, mis ei mahu korralikult külmkappi ja milles pealmised juustuviilud kipub juba kord avades kuivama, siis SELLINE kandiline kõrge karp lahendab ka kuivanud juustu mure.

Kusjuures täiesti läbiproovitud, et sinna mahub korraga ka ära kilone pakk viilutatud juustu. Karbi kaas hoiab juustu viimaste viiludeni aga täiesti mahlasena ehk siis kuivamise ohtu enam ei ole.

Minu külmkapis leidub alati väikevorme. Poolik tomat, poolik avokaado, kurgijupp ning väike võileivajupp, mida laps lubab pärast edasi süüa.

Selliseks puhuks on mõnusad abilised NEED jaotajaga väiksemad või suuremad karbid. Jagaja võib siis soovi korral ka välja võtta, aga kui õhtusöögist on järele jäänud väike kogus üht ja teist, mida ära visata ei raatsi, siis selline vaheseintega karbike on igati mõnus abiline. Või siis hoopis selleks tarbeks, kui on soov kellelegi kaasa panna väike valik näksimist. Natuke ühele poole ja natuke teisele poole. Elu jälle veidi lihtsam.

Kokkuvõtvalt – väikesed olmemugavused on need, ilma milleta saab küll hakkama, aga mis muudavad mõned lahendused nauditavalt lihtsaks ja käepäraseks. Täpselt nii, nagu minu jaoks Lock&Lock erinevad karbid saanud mugavaks lisandväärtuseks köögis toimetamisel.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.