Kohustuslikud igahommikused kohvirituaalid. Lisaks üks jääkohv ja jäine šokolaadijook

Esileht / Määramata / Kohustuslikud igahommikused kohvirituaalid. Lisaks üks jääkohv ja jäine šokolaadijook

Tunnistan, et minust on saanud hea kohvi sõltlane. Rõhuga sõnal “hea”, sest olen pigem valmis päeva kohvita veetma, juhul, kui head kohvi ei ole võimalik saada. Nii juhtub tihti näiteks reisidel, sest kohvilaadsed veidra maitsega joogid jäävad sageli minust puutumata. Küll oskan ma aga nautida tõeliselt head kohvi. Selleks võtan kohe aega. Maakodus on mu hommikute lahutamatuks osaks rahulikud minutid koos kohviga kas siis õues terrassil kohvi nautides või vihmaste ilmadega aknast merele vaadates. Need hetked on minu jaoks!

Igahommikuse kohvirituaali jaoks vajalik varustus – kohviveski, Aeropress ja piimavahusti. Ilusa ilmaga õues nautimiseks….

…vihmasel päeval aga maakodu köögis päeva aromaatseks alustuseks

Hea kohviga on mind viimastel aastatel hellitanud KAFO. Ettevõte, kes on võtnud südameasjaks hea kohvi maaletoomise ja kohvikultuuri arendamise. KAFO poolt pakutava kohvi puhul võib alati kindel olla, et tegemist on hea kohviga ja minu jaoks on silmi avardavaks kogemuseks olnud ka kohvimaailma erinevate maitsete maailm. Kes sellest tahab osa saada, siis tasub proovida KAFO poolt pakutavaid NEID päritolumaa kohvisid. Minu lemmikuks on saanud El Salvador. Hästi ilusa tasakaaluga kohv, kus mõrkjust, hapet ja külluslikku kohvimaitset minu jaoks ideaalses tasakaalus.
Kuna suve veedan maakodus, siis hea kohvi valmistamiseks on meil saanud asendamatuks abimeheks pealtnäha lihtne plastist toru koondminetusega Aeropress. Täpsemalt saab Aeropressi kohta lugeda SIIT. Suurt kohvimasinat maakoju ei ole mõtet soetada, samas võimaldab Aeropress valmistada uskumatult hea kvaliteediga kohvi, sest tema tööpõhimõte on rõhu all kuuma vee kohvipurust läbi surumine ehk siis sama, mis kõige kallimatel ja edevamatel kohvimasinatel. Oleme sel suvel kümnete ja nüüdseks tõenäoliselt sadade tasside kaupa seda kohvi valmistanud endale ja oma külalistele ning kõik on seda kohvi aina kiitnud. Tippkvaliteet lihtsa vaakummeetodiga on kindlasti selle suve avastus. Sellesama väikese toru pakkisime ka siis reisikotti, kui näiteks jaanipäeval Manilaiul käisime. Tõenäoliselt ei satu sinna just sageli puhkajaid, kel oma kohv,  kohviveski koos kohvivalmistamise agregaadiga kotti pakitud, aga no samas aitas täiuslik kohv täiuslikku puhkust veel omalt poolt lihvida ja sama liigutust kavatseme ka edaspidi teha. Siis on kindel, et kohvitassi puutumata kujul minust jälle lauanurgale ei jää.

Aktiivsest kasutamisest juba veidi kulunud kirjaga Aeropress koos elumugava piimavahustajaga, millega saab valmistada kas külma, sooja või kuuma piimavahtu.

Teine suurepärane uus abiline meie köögiriiulil (rohkem siis küll laual, sest on kogu aeg kasutuses) on Jura piimavahustaja. Eks ole aja jooksul erinevaid vahustamise meetodeid kasutanud, aga see piimavahustuskann oma kasutamislihtsuses ja -mugavuses on pika puuga kõigile teistele ära teinud. Lihtne puhastada, mugav kasutada ja see tihe piimavaht, mis kannust tuleb…mmmm!
Suviseks lisaboonuseks on olnud see, et piimavahustajaga saab valmistada ka külma piimavahtu. Mis on andnud põhjuse kuumadel päevadel (mäletate, mõned siiski olid) nautida kas jääkohvi või siis lastele valmistada jäist šokolaadijooki, mis on laste jaoks korralikuks hitiks osutunud.

Selle jahutava šokolaadijoogi valmistamine on lihtne. Eriti siis, kui käepärast on Monbana šokolaadijoogipulber ja piimavahustaja
2 kuhjaga tl Monbana šokolaadijoogipulbrit
veidi kuuma vett
jääkuubikuid
1 tl mündisiirupit (soovi korral, võib ka ilma teha)
1,5 dl vahustatud külma piima

Esmalt valmista šokolaadijoogi põhi. Selleks sega Monbana pulber tibakese kuuma veega. Vett peaks olema niipalju, et pulber ilusti ära lahustub. Jahuta joogi põhi toatemperatuurini ning lisa siis klaasi mündisiirupit, jääd ja vahustatud külma piima. Sega kergelt läbi ning serveeri kohe.

Samal moel saab valmistada ka jääkohvi, kuhu tuleb siis joogi põhjaks panna korralikult kange espressoshot. Meie kasutame loomulikult selleks puhuks Aeropressiga valmistatud ja korralikult kanget kohvi.

50 ml ehk korralik espresso shot Aeropressiga või muul moel valmistatud kohvi
soovi korral pruuni suhkrut
jääd
1,5 dl külma piimavahtu
Aseta klaasi põhja espresso. Jahuta veidi ja lisa siis klaasi jääd, soovi korral veidi pruuni suhkrut ja sinna peale kalla vahustatud külm piim.
Mõnusalt värskendav jook, mis aitab kuumal päeval nii värskendada kui ka parajalt ergutada. Eriti hästi sobib veidi loidu pealelõunasesse aega neil päevadel, kui päike käib kõrgelt ja oma soojusega veidi roiutama kipub.
NB! Hea uudis kõigile neile, kes endale Aeropressi soovivad soetada. Nimelt kestab veel jätkuvalt KAFO eripakkumine, kus kõigile Aeropessi ostjatele kingitakse kaasa pakk erikohvi. Täpsemalt infot saab SIIT ning see pakkumine kehtib KAFO keskusest kohvi ostjatele. Kel aga sealt ei ole mahti läbi minna,siis Aeropressi müügikohtade info leiad SIIT

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.