Kreemjas panna cotta suvemarjakastmega

Esileht / Määramata / Kreemjas panna cotta suvemarjakastmega

Õnnis marjaaeg kestab. Jalutad tiiru aias ja magustoidu mure ongi lahendatud. Tikrid, sõstrad, veel viimased vaarikad ja nüüd juba hoogsalt valmivad põldmarjad. Võistled marjade pärast põõsaste juures ärevalt sädistava rästakarjaga ja tegelikult jagub nii sulle kui ka lindudele. Kõik on rahul ja õnnelikud.

Magustoitude klassikasse kuuluv koorene panna cotta lausa küsib hapukamate maitsete ja suvemarjade järgi, tasakaalustamaks oma rammusat magusust. Siin aitabki maitsed paika sättida kaste, kus pearollis särtsakashapu punane sõstar. Punasele sõstrale võib taustalauljaks sättida teised suvemarjad. Täpselt need, mida hetkel saada.

Panna cotta valmistamine ei tohiks kellegile üle jõu käia. Eriti siis, kui kasutada lehtedena kasutatavat želatiini, mille puhul jääb ära oht, et želatiin tõmbub tükki või jääb lahustumata.
6-8-le
Valmistamisaeg: 30 minutit + tarretumiseks vajalik aeg
1 l 35%-list koort
1 dl suhkrut
1 vanillikaun, seemned kaunast välja kraabitud
10 želatiinilehte
Sõstrakaste
5 dl punaseid sõstraid
5 dl muid marju (vaarikad, põldmarjad, mustad sõstrad vm)
0,5 dl suhkrut
0,5 dl vett

Panna cotta valmistamiseks kalla koor potti või kastrulisse koos suhkruga. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta pliidilt ja sega juurde vanillikaunast kraabitud seemned. Aseta želatiinilehed ühekaupa külma vette mõneks minutiks. Tõsta želatiinilehed siis kuuma koore sisse ja lase segades lõplikult lahustuda. Kalla panna cotta magustoidu serveerimisnõudesse. Tõsta jahedasse tarretuma vähemalt 4 tunniks kuni üle öö. Marjakastme jaoks kuumuta kastrulis marjad koos suhkru ja veega. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel kuumusel umbes pool tundi. Suru saadud mass läbi sõela ja jahuta. Aseta kaste tarretunud panna cotta´le ja serveeri kohe.

Retsept ilmus 2016, aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.