Punase sõstra ja vaarika pulgajäätis

Esileht / Määramata / Punase sõstra ja vaarika pulgajäätis
Suvi ja jäätiste hooaeg kestab. Nii nagu ka marjahooaeg. Ja kui need kaks hooaega saavad kokku ühes pulgajäätises, on tulemus võluv ja väga maitsev. Hetkel kaalun täiendavate jäätisevormide soetamist, sest olemasolevad vormid on kogu aeg kasutuses ja ei jõua neid nii kiiresti täita ja külmutada, et pidevat nõudlust rahuldada. 

Selliste marjajäätistega on lihtne. Esmalt uurid lastelt, kas nad jäätist tahavad. Loomulikult tahavad. Siis pistad topsid kätte ja saadad marjapõõsasse ise toorainet tooma. Toovad heameelega ja proovivaid erinevaid kombinatsioone. Musta sõstraga, vaarikaga, punase sõstraga, vahel juba esimese paari põldmarjalisandiga, mis sel hooajal erakordselt vaja valmivad. Iga kord tulemus natuke erinev ja alati maitsev ning tervislik.

Kui marjad põõsast välja töödud, on edasine juba lihtne. Vaja on blenderit või purustajat, jäätisevorme ja puupulki. Nende viimastega oli vahepeal päris peavalu. Kogusin hoolega söödud jäätiste pulki, aga kui neid käepärast ei ole, siis kasutasin puidust söögipulki, mis pooleks tehtud. Tegelikult olen näinud ka valmis jäätisepulki Tiger´i poes ja Gemossis, aga siin maal suve veetes tuleb ise nutikust üles näidata.

Retsept ise aga piinlikult lihtne.
300 g punaseid sõstraid
300 g vaarikaid
1-1,5 dl rafineerimata suhkrut
1 laimi mahl
Töötle blenderis või purustajas marjad koos suhkru ning laimimahlaga ühtlaseks. Kurna läbi sõela, et seemned eraldada. Saadud segu kalla jäätisevormidesse ja säti keskele jäätisepulk. Proovi jäätised asetada külma nii, et jäätisepulk jääb ilusti keskele püsti. Aseta sügavkülma ja mõne tunni möödudes (kindlam on siiski järgmisel päeval) võid hakata piiluma, kas jäätised juba piisavalt külmunud. Kui jäätis esmalt vormist liiga hästi välja ei tule, võid vormi korraks kuume vee sisse pista ja siis uuesti proovida.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.