Tõenäoliselt ei tule paljudele üllatusena, et viimastel aastatel on võidukäiku teinud vürtsidega ja kõrvitsaga kohvijook. Eelkõige on selle põneva koosluse taga Starbucks´i kohvikett, kelle hitt-tooteks on saanudki vürtsikas kõrvitsalatte. Sama jooki võib mekkida ka Pärnus asuvas imearmsas Kohvihooviku kohvikus, kus see jook peale suvepuhkust on ilusti jälle menüüs olemas ja väga armastatud ning nõutud kõikide kohvisõprade seas. Kui aga kellelgi tekib küsimus, et miks kohvi ja kõrvitsat ühte jooki kokku sättida, siis põhjus on lihtne. Kõrvitsapüree muudab piimase kohvijoogi nauditavalt sametiseks ning soojad vürtsid sobivad kohvi-piima maitsega ka imehästi. Tegemist on tõeliselt mõnus trööstiva joogiga, mis aitab jaheda ja kõleda sügisnukruse veidi talutavamaks muuta ja enesetundesse mõned lohutavad päikesekiired tuua.
Meie leidsime igal juhul endale uue lemmiku, mis sobib näiteks oma siidise paitusega mõnusaks pühapäevast pikaleveninud hommikusööki kroonima või pealelõunaseks maiustamiseks.
Kui ise kõrvitsa-lattet valmistama hakata, siis esmalt tuleks valmistada ahjukõrvitsa püree. Selleks viiluta kõrvits ca 1 cm paksusteks viiludeks ja küpseta 200 kraadides ahjus ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Eemalda kõrvitsalt koor ja sisu ja püreesta kõrvits purustajas või blenderis ühtlaseks massiks.
Nüüd võib kohvitegu alata ja selleks läheb vaja (kogused on kahele):
3 sl kõrvitsapüreed
1/2- 1 tl piparkoogimaitseainet (see asendab hästi ingliskeelses maailmas laialt levinud kõrvitsavürtsi, mis segatakse kokku kaneelist, ingverist, mustaadist ja nelgist)
3-4 tl pruuni suhkrut (magusus säti oma maitse järgi parajaks)
1 tl vanillisuhkrut
4 dl piima
2×50 ml head kanget espressot (mina eelistan Lavazza ubadest tehtud espressot)
1-1,5 dl vahustatud piima või kui soovid eriti luksuslikku varianti, lisa kas vahustatud koort või vanillijäätist
Naudi kohvi kuumalt.
Postitus sündis koostöös KAFO-ga.
Vasta