Mesi kurkumiga. Tõhus turgutus ja kaitse viiruste eest

Esileht / Määramata / Mesi kurkumiga. Tõhus turgutus ja kaitse viiruste eest

Esmalt annan kohe teada, et tegemist on täiesti tasustamata ja minu vabast tahtest tuleneva postitusega 😊 Nimelt olen enda jaoks avastanud ühe toote, mis on praeguseks saanud meie peres ja majas kohustuslikuks kehaturgutajaks. Selleks on mesi kurkumi ja ghee ehk selitatud võiga, mis ühendab endas võimsa kurkumiinirikka kurkumi ja mee. Segusse on lisatud selitatud võid, kuna kurkumiin on rasvlahustuv ning seetõttu on kindel, et meie keha kurkumiini sellest segust kätte saab. Selitatud võid on meie organismil kerge omistada, kuna piimavalk on sealt eraldatud. Musta pipart on lisatud seetõttu, et see võimendab oluliselt kurkumiini toimet. Teisisõnu on tegemist tootega, kus looduslikud väetoidud on viidud just sellisele kujule, et me saaksime sellest kätte kõik kasulikud ja vajalikud ained.

Minu lemmikrelv valmistumaks viiruste hooaja vastu. Tootja kohta leiab infot SIIT

Kurkumijuur näeb ise välja selline. Lahtisena müüdavat värsket kurkumijuurt leiab näiteks Biomarketi kauplustest

Miks siis kurkumit võiks tervise turgutamiseks tarvitada? Kurkum sisaldab kurkumiini, millel on üle 150 ravitoime. Kurkum on kuulunud juba tuhandeid aastaid India meditsiini traditsioonilise loodusliku ravimina, millel on tugev põletikuvastane toime ning mis toimib loodusliku antibiootikuna, omamata samas ebasoovitavaid kõrvalmõjusid meie soolestiku mikrofloorale. Kurkum tugevdab keha looduslikku kaitsevõimet ning tal on, nagu eelnevalt mainitud, põletikuvastane mõju, sest ta hävitab haigusi tekitavaid baktereid. Põhjalikku ülevaadet kurkumist ja kurkumiini mõjust meie kehale leiab SIIT tootja kodulehelt, kes on väga põhjalikult lahti kirjutanud selle, miks võiks oma toidulauale sättida kurkumiga mee purgikese.

Selline kuldne ja mesine on see minu lemmikmaius. Ja hea on maiustada nii, et sellest ainult kasu tõuseb 🙂 

Kurkumimett võib tarvitada täiesti lihtsal moel ehk siis mõned korrad päevas lihtsalt seda kuldset maiust limpsida. Soovi korral võib aga valmistada kuldset piima, mis on sooja piima sees lahustatud mesi ja kurkum. Rohkelt infot leiab kuldse piima kohta ka veidi guugeldades, sisestades  märksõnaks ka siis “kuldne piim” või “golden milk”. Kurkumimett võib panna ka igapäevase tee või kohvi sisse, kuid siis tasuks meeles pidada, et joogi temperatuur peaks olema madalam kui 60 kraadi. Muidu hävivad paraku mee kasulikud omadused. Samamood võib kurkumimett kasutada erinevates toitudes alates siis salatikastmest kuni magustoitude magustamiseni välja.
Kui algul tundub ehk võõras mõte mee ja või kooslusest, siis tegelikult annab või sellele segule just küllusliku ja kergelt karamellise maitse, nii et kindlasti ei ole vaja seda peljata. Ja nagu eelpool mainitud sai, ei ole selitatud või sinna sisse sätitud mitte lihtsalt niisama, vaid rasv aitab meil kurkumiinist rohkem kasulikke aineid kätte saada.
Igal juhul olen mina pööranud põhjalikult kurkumimee usku ja usun, et selliseid looduslikke turgutajaid ja tervisesõpru võiks igal juhul tarvitada. Äkki võib sel hooajal siis tee apteeki sootuks rohtu kasvada 😉

Loe lisaks ja tutvu huvi korral toodetega kurkumimee tootja lehel SIIN
Edasimüüjate kohta leiad samuti info tootja kodulehelt SIIT

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.