Salat ahjubataadi, kinoa, spinati ja granaatõunaseemnetega

Esileht / Määramata / Salat ahjubataadi, kinoa, spinati ja granaatõunaseemnetega

Käesoleval sügistalvisel hooajal, kus lumi vaheldub poriga, on soojad salatid üheks selliseks toiduks, mis suviselt erksad ja värsked salatid on sujuvalt välja vahetanud. Suveküpsete tomatite asemel leiavad nüüd salatis koha ahjuköögiviljad ning lisandiks saab peale puistatud kaunilt sädelevaid granaatõunapärleid.

Taaskord on kogu nõude- ja tekstiilide valik pärit Zara Home poest. Tõeliselt kaunis raamistus värvikirevale salatile.

Granaatõunade hooaeg on käes. Lisaks aasta soodsamaile hinnale leiab koju toodud viljade koore alt ilusas täisküpsuses purpurseid ning magusast mahlast pakatavaid seemneid. Muul ajal olen sageli pidanud kahvaturoosade granaatõunaseemnetega hakkama saama.
Rooskapsad ja spinat on aga need rohelised viljad, mida tasuks aeg-ajalt oma menüüsse kindlasti sisse sättida. Värskeid rooskapsaid leiab suuremates poodides päris hästi ja mina ei teegi muud, kui pruunistan poolitatud rooskapsa kiirelt pannil oliiviõli või või sees. Natuke soolahelbeid peale ja muud ei olegi vaja. Rooskapsaid võib ka ahjus küpsetada, kuid siis muutuvad nad paraku kahvaturoheliseks. Hallil sügisesel ajal on taldrikule sätitud värviteraapia muutunud ka ülioluliseks. Ahjubataat oma kirka värviga aitab veidi leevendada päikesepuudust. Bataadi asemel võid edukalt kasutada ka ahjukõrvitsat.
Ja kui ühes salatikausis või -taldrikus saavad kokku supertoidud kinoa, granaatõun, spinat ja rooskapsas, siis võib kindel olla, et oled enda kehale ühe pika ja põhjalik pai teinud. Lisaks sobib sinna salatisse sättida ka fetajuustu, kitsejuustu, grillitud kanafileed, suitsutatud pardifileed, toorsuitsusinki või muud meelepärast.

1 suurem bataat, koorituna ja tükeldatuna (võid asendada kõrvitsaga)
oliiviõli
näpuotsaga soola
jahvatatud paprikapulbrit
värskelt jahvatatud musta pipart
150 g rooskapsaid, poolitatuna
1 dl kinoad, keedetud vastavalt pakendi juhistele
100 g spinatit
poole granaatõuna seemned
Salatikaste:
3 sl palsamiveini äädikat
1 tl mett
1 tl Dijoni sinepit
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
0,7 dl oliiviõli
Soovi korral fetajuustu, kitsejuustu, kana- või pardifileed või muud meelepärast

Sega esmalt kokku salatikaste. Selleks sega esmalt omavahel palsamiveini äädikas, mesi, sinep, sool ja must pipar. Sega läbi ning nirista siis pidevalt segamist jätkates juurde oliivõli. Maitsesta.
Aseta tükeldatud bataat ahjuplaadile ning piserda tükke oliiviõli, jahvatatud paprikapulbri, soola ja pipraga. Tõsta ahju 200 kraadi juurde ja küpseta ca 40 minutit. Tõsta ahjust ja lase veidi jahtuda.
Poolita rooskapsad. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae keskmisel kuumusel rooskapsast (lõikepool allapoole) mõned minutid, kuni rooskapsas on mõnusalt kuldne. Puista peale soola ja prae veel kergelt teiselt poolt.
Kombineeri salat. Selleks laota kausipõhja või taldrikule spinat. Sinna peale säti ahjubataat, keedetud ja jahutatud kinoa ja rooskapsas. Sega salat salatikastmega läbi või nirista lihtsalt salatikastmega salat üle. Puista peale granaatõunaseemneid. Serveeri kohe.


Piltidel olevad nõud ja tekstiilid on pärit Ülemiste keskuses asuvas Zara Home kauplusest, kust leiab kodukaupu väga erinevatele maitsetele ja erinevas stiilis. Kes aga Ülemiste keskusesse ei satu, võib sama valiku leida ka Zara Home veebipoest SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.