Banaanileib on üks mõnus mugavusküpsetis. Tavaliselt tekib idee seda teha siis, kui puuviljavaagnalt taaskord mõned pruunika jume omandanud banaanid vastu vaatavad. Ja siis on taas jälle põhjust nentida, et täitsa tore, et kõiki banaane oma esimeses värskuses ära ei söödud. Tulemus on lihtsalt nii maitsev ja mõnus. Eriti kui banaanile lisaks sättida šokolaadi ja head kohvi. Et küpsetis veidi tervislikum oleks, kasutasin jahuna täistera speltajahu ning suhkruna rafineerimata roosuhkrut.

3 dl täistera speltajahu
50 ml maitsestamata jogurtit
3 banaani, 2 kahvliseljaga puruks litsutuna, 1 banaan pikuti poolitatuna
1 suurem muna
30 ml hästi kanget espressokohvi (mina eelistan Lavazza ubadest valmistatud kohvi)
2 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
70 ml õli (kasutasin viinamarjaseemneõli)
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kakaopulbrit
100 g tumedat šokolaadi, hakituna
Pähklikate:
1 dl sarapuupähkleid, jämedalt hakituna
2 sl DanSukkeri muscovado suhkrut
20 g võid + vormi määrimiseks

Sega ühes kausis omavahel muna, jogurt, õli, kohv ja suhkur. Sega kõik läbi. Teise kaussi mõõda jahu, vanillisuhkur, kaneel, küpsetuspulber, kakao. Ühenda mõlemad segud ettevaatlikult segades omavahel ning lisa siis juurde kahvliga peeneks litsutud banaan ja tükeldatud šokolaad. Sega kõik läbi. Kalla võiga määritud keeksivormi. Aseta taina peale kaks poolikut banaani ja suru neid kergelt taina sisse. Sega pähklikatte jaoks omavahel hakitud pähklid, suhkur ja või ning puista pähklikate tainale peale. Suru kergelt katet ka taina sisse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 50-60 minutit. Banaanileiva küpsust kontrolli tikuga. Kui keeksi sisse torgatud tikk puhtaks jääb, on keeks valmis. Võta küpsetis ahjust, lase ca 15 minutit jahtuda ja kalla siis lõikelauale või jahutusrestile.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.