Lihtne kanakarri kookospiimaga

Esileht / Määramata / Lihtne kanakarri kookospiimaga

Hakkan vist veidi tüütuks juba muutuma oma soojendavate toitude jutuga, aga ka see postitus läheb samasse teemasse. Ei saa lihtsalt midagi teha, kui keha ja hing õhkavad ühehäälselt vürtsikate ja kokkuhaudunud maitsetega toitude järele. Veidi liiga kiirelt saabunud talv on seda tungi vaid suurendanud ning tundub, et keha proovib kiirkorras kohaneda enneaegse talvega. Karrid peaks olema igati eeskujulik toit ka näiteks Hiina meditsiini loogika kohaselt – soojendav, kokku hautatud, soojendavate vürtsidega – just selline, mis peaks aitama kehal külmade aegadega kohaneda ja sisemist soojust tekitada ning koguda.

Need imelised nõud ja tekstiilid nii sellel kui ka järgmistel piltidel on pärit Zara Home kauplusest Ülemiste keskuses. 

See lihtna kanakarri on selline roog, mis peaks sobima ka lastele. Mitte liiga vürtsikas, kana üldjuhul kipuvad lapsed armastama ja kui sinna kanale veel vaikselt köögivilja lisaks sättida võib juhtuda, et ka see süüakse kookoskastme vormistuses vastuvaidlemata ära. Nii sättisingi kanale lisaks ka bataati. Kes soovib, võib bataadi asendada porgandi, kartuli, kaalika, pastinaagi või muu meelepärasega.

ca 600-700 kanafileed või nahata ja kondita kintsufileed, tükeldatuna
1-2 sl õli
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
1-2 tl karripulbrit (mina kasutan mahedat Massaman karrit)
1 tl kurkumit
1 tl vürtsköömneid, soovi korral
1 keskmise suurusega bataat, tükeldatuna
400 g purk purustatud tomateid
ca 2 dl vett või puljongit
400 g purk kookospiima (minu lemmikuks on Thai Choice kookospiim, eriti hea jääb aga sama firma kookoskreemiga, mis sinises purgis)
soola ja pipart
veidi suhkrut maitsestamiseks
värsket koriandrit
aurutatud basmati riisi serveerimiseks

Kuumuta pannil keskisel kuumusel õli ning hauta õli sees sibul, küüslauk ja ingver mõne minuti jooksul läbi. Lisa pannile vürtsid ja hauta ka need mõne minuti jooksul läbi, kuni need muutuvad aromaatseks. Lisa pannile kanatükid ja kuumuta läbi. Kalla siis pannile purustatud tomatid, ca 2 dl vett või puljongit, lisa tükeldatud bataat. Sega läbi, kata kaanega ja hauta vaiksel tulel ca 30-40 minutit, kuni kana ja bataat on pehmed. Kalla juurde kookospiim, sega ja kuumuta läbi. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerides puista peale hakitud värsket koriandrit ning paku juurde aurutatud riisi.

Kõik pildil näha olevad nõud ja tekstiilid on pärit Zara Home kauplusest Ülemiste keskuses. Zara Home kaupa leiab ka nende e-poest aadressil www.zarahome.ee. See pood on täiesti omaette maailm, kus lisaks vahvale ja väge teistmoodi kaubalikule võtab sind vastu aroomipilv ja mõnus muusika. Minu lemmikuks on saanud Zara Home poe eksootiline valik, millest väikest osa on näha ka siin piltidel.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.