Eriti lihtne köögiviljalasanje

Esileht / Määramata / Eriti lihtne köögiviljalasanje

Lasanje on tavaliselt selline toit, mida tasub ette võtta pigem siis, kui on veidi aega asjaga tegeleda. Kaks erinevat kastet – hakkliharaguu ja juustukaste – tuleb esmalt valmis teha, siis vorm kokku laduda, ahju pista ning veel kannatlikult oodata…ja siis ongi käes külluslik tasu selle väikese pingutuse eest.  Vahel on aga parasjagu kiirem hetk, kus tahaks küll korralikult süüa, kuid aega ühe lasanje vamistamiseks otsast lõpuni lihtsalt pole. Ja kui tekib soov ka veidi figuurisõbralikuma vormiroa järele, siis võib just köögiviljast vahekihtidega lasanje plaani võtta. Selle lasanje puhul tuleb valmistada vaid üks kaste ehk siis hakkliha-tomatikaste ning eriti lihtsaks teeb selle Maggi lasanjekastme segu. Pannil praetud hakklihale tuleb lisada kastmesegu, koort ja tomatipastat ja kaste ongi valmis. Köögiviljad võtavad aga lasanjeplaatide rolli enda kanda. Nii valmibki köögiviljalasanje, mis on ühtaegu nii kiire kui veidi kalorivaesem ja tervisesõbralikum, kui tavapärane variant.

Valmistamiseks tuleks aega varuda ca 10-15 minutit. Lisaks siis ahjus küpsemise aeg, mis on umbkaudu 30 minutit. Igal juhul jääb selle lasanje valmistamisaeg alla ühe tunni ehk siis ka argiõhtuseks roaks peaks selline kooslus hästi sobima.

1 pakk SEDA Maggi Idea lasanjesegu
400 g hakkliha
2 küüslauguküünt, hakituna
3 dl koort
2 sl tomatipastat
1 suurem suvikõrvits, õhukeste pikkade ribadena
1 suurem bataat, õhukeste pikkade ribadena
100 g juustu, riivituna
soola ja pipart
õli praadimiseks
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Prae hakkliha koos küüslauguga seni, kuni liha on värvi muutnud. Sega paki sisu 3 dl koorega ja lisa segu hakklihale. Lisa 2 sl tomatipastat ja lase keema tõusta. Keeda paar minutit. Maitsesta värskelt jahvatatud musta pipraga. Samal ajal lase kastrulis soolaga maitsestatud vesi keema tõusta ning aseta köögiviljaribad keevasse vette ca 3-ks minutiks. Kurna sõelal.
Lao ahjuvormi põhjale 1/4 hakklihasegust. Sinna peale laota kiht suvikõrvitsa- ja bataadiribasid. Köögiviljadele laota peale jällegi hakklihakaste ja sinna peale köögiviljad. Korda sama veel korra ning kõige peale laota hakklihakiht. Vormi laotud kihid peaksid välja nägema umbes sellised, nagu pildil.

Viimasele hakklihakihile laota ohtralt riivitud juustu. Küpseta ahjus180-200 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni juustukiht on ilus kuldne.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.