Salatilootsikkus vürtsikas suupiste veiseliha ja riisinuudlitega. Seltsiks Peperosso punavein

Esileht / Määramata / Salatilootsikkus vürtsikas suupiste veiseliha ja riisinuudlitega. Seltsiks Peperosso punavein

Suupisted on üks mõnus toidu liik. Hea seltskonna sulataja, kui külalised just saabunud ja suuremad road ootavad veel lauda kandmist. Mõnus ampsata tervitusjoogi kõrvale ja nautida seltskonna sissetöötamise ajal. Võimaldab keskenduda pigem seltskonnale, kui toidule endale. Näputoit või finger food, kui soovite 😊

Suupistete üldine loogika on kohati üsna sarnane. Esmalt on vaja mingit “alust”, millega ülejäänud toit suhu transportida. Kõige sagedamini kasutatakse selleks mingit saialist-leivalist ehk siis bruschetta või crostini loogika. Selles suupistes kannab transportija rolli mini Rooma salati leheke. Hea mõnus krõmpsuv suutäis. Aluse rolli kandvale toidule saab siis sättida kõiksugu meelepäraseid toite ja kombineerida erinevaid kooslusi. Röstitud väike saiaviil brie juustu ja viigimarjamoosiga näiteks. Ja ongi suupiste valmis. Kaunista vaid veidi ära ja säti kaunilt vaagnale. Seda näidete jada võiks pikalt jätkata.

Siin suupistes on aga pearollis veiseliha (mille asemel võid kasutada ka seafileed), mis on marineeritud üsna hiljuti Santa Maria poolt turule toodud uue Korea bulgogi maitseainega. Hea lihtne võimalus üsna autentne Korea köögile iseloomulik maitse saada.
Tegevuskäik on ka lihtne ja ei nõua liialt aega. Nii et kui oled Aasia köögi maitsete sõber, siis selline mõnus suutäis võiks sinu lauale hästi sobida.
200-300 g veiseliha (veisefilee, antrekoot, minutipihv, petite tender vm pehmem tükk, võid kasutada ka seafileed)
1/2 pakki Korea bulgogi maitseainet
Õli
100 g riisinuudleid
hakitud värsket tšillit
värsket koriandrit
seesamiseemneid
3-4 pead mini lettuce salatit
serveerimiseks magusat tšillikastet, Korea gochujang pastat vm meelepärast kastet.
Sega bulgogi maitseaine 1 sl õliga ja väikese sortsukese veega, et moodustuks pasta. Lõika lihast ristikiudu võimalik õhukesed viilud. Sega lihatükid bulgogi maitseainega ja jäta umbes 20 minutiks marineerima. Keeda riisinuudlid vastavalt pakendi juhisele, kurna ja jahuta. Haruta salatilehed lahti ja vali välja ilusamad terved salatilehed.
Kuumuta pannil õli ja prae liharibasid kuuma õli sees kokku mõned minutid, kuni liha värvi muudab. Vajadusel prae liha mitmes osas s.t. ära panni üle koorma. Tõsta liha pannilt.
Säti igale salatilehele veidike riisinuudleid. Sinna peale säti mõned tükid liha. Puista peale värsket koriandrit, hakitud tšillit ja seesamiseemneid. Juurde paku meelepärast kastet.

Selle mõnusa terava suupiste juurde sobib hästi pakkuda samuti vürtsika nimega veini ehk siis kuumast Calabria piirkonnast pärit Peperossot, mille viinamarjadeks on põnev segu Merlot ja Gaglioppo marjast. See vahva vein on pärit Vino Rosso & Co poest, mis asub Sikupilli keskuses ja pakub vahvaid Itaalia veine, mida teiste poodide riiulilitelt ei leia. Kirjeldatud suupiste juurde sobib Peperosso vein suurepäraselt, kuna tegemist on küll vürtsika, kuid samas kerge ja mõnusalt särtsaka veiniga. Tummiste pajaroogade jaoks ehk jääks see vein ehk isegi liiga kergeks. Veinil on ilus rubiinpunane sügav värvus ning maitses on tunda nii šokolaadi, tumedaid marju kui ka pehmeid sametisi tanniine. Hästi mõnus punavein külmal ajal soojas toas ja vürtsikate jookidega nautimiseks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.