Väesalat punase riisi, avokaado, hurmaa ja seemnetega

Esileht / Määramata / Väesalat punase riisi, avokaado, hurmaa ja seemnetega

Ja ongi käes viimane kuu aastast 2016 ning jõulude pikad punased kõrvad paistavad igalt poolt, kuhu pilgu keerad. Paraku on jõuludele eelnev aeg selline, et kui kui keegi satub rääkima jõulurahust, siis tundub see pehmelt öeldes iroonilisena. Suuremale osale inimestele on tegemist aasta kõige kiirema ajaga, kuhu koonduvad aastalõpu sahmerdamised, jõulupeod ja -õhtusöögid, kingituste otsimine-tegemine-pakkimine, laste jõulupeod ja taaskord kingituste otsimine-tegemine-pakkimine, jõuluõhtu ettevalmistamine, tööaasta lõpetamine, pahatihti ka järgmise aasta plaanide tegemine jne jne. Loetelu on üsna pikk ja painav. Ja see kõik toimub ajal, mil päike on läinud puhkusele ja päevavalgust mõnel päeval ei süüdatagi. Seega tuleb seda rööprahmlemist sooritada olematu energia baasil, sest pime aeg ei soosi just liigset energia juurdevoolu.

Kõik selle postituse piltidel olevad nõud ja tekstiilid on pärit Zara Home kauplusest Ülemiste keskuses. Ehk aitab see veidi vaigistada või ideid anda kellelegi, kellel veel jõululaua kaunistused või nõud leidmata

Mina olen aasta-aastalt järjest rohkem õppinud oma keha kuulama. See on tegelikult põnev teekond sulle kõige lähema inimeseni ehk siis kui suudad ja tahad kuulata, siis kuuled päris palju ning su oma keha vadistab sinuga üsna sundimatult juttu rääkida. See puudutab eelkõige toidulauda ning oma energia jagamist. Nii olen õppinud tundma oma keha soove, kes igal sügisel dikteerib mulle veidi teisenenud toidusedeli. Just sellise, mis peaks heaperemehelikult kasutama suve jooksul deponeeritud jõuvarusid ning teisalt andma juurde sega energiat, mis aitaks esimeste roheliste naadilehtedeni hakkama saada üldjoontes siiski terve ja tervikliku inimesena. Selle postituse pearollis olev salat on üks neist väetoitudest, mida päikesevaesel ajal ikka aeg-ajalt endale valmistan. Kusjuures: kui vaadata minu pimedate sügiskuude lemmiktoite, siis leiab leiab sealt muljetavaldavalt palju päikesekollaseid toite – porgand, kõrvits, bataat, kurkum, karri, hurmaa. Lisaks alati toimivad granaatõunapärlid. Valdavalt on need just sellised toidud, milleni olen jõudnud oma keha soove kuulates ja aktsepteerides. Selles salatis on kokku saanud päris mitu väetoitu – punane täisterariis, spinat, lehtkapsas, avokaado, hurmaa, kõrvitsaseemned, päevalilleseemned, kurkum, mesi, seesamiõli ja granaatõunaseemned. Kõik komponendid on sellised, mille kasulikest omadustest võiks kirjutada pikki ja pikki artikleid. Kusjuures sellise salati puhul võib välja tuua ka selle, et peale suure taldrikutäie ärasöömist ei saabu kõhtu raskustunnet või unisust, vaid energiat voogab lausa tuntavalt juurde. Kui kellelegi tundub see salat aga liiga taimne, võib sinna lisada kitsejuustu, fetajuustu, grillitud või suitsukana, kuumsuitsulõhet, prosciuttot või muud, mille järele neelud käivad.

Imeilusad salvrätid ja salvrätirosetid, mis täiesti jõuluse olemisega, leiab Zara Home kauplustest

2-le
Mee-seesami kaste:
3 sl tahhiinit ehk seesamiseemnepastat
1 sl SEDA kurkumimett (või tavalist mett)
1 tl värsket riivitud ingverit
1 sl laimimahla
1 tl seesamõli
2 sl vett
soola ja pipart
Salat:
Paar peotäit värsket spinatit
Paar peotäit värsket lehtkapsast, tükkideks rebituna (minul oli nii rohelist kui lillat lehtkapast)
2 dl keedetud punast riisi (sobib ka muu täisterariis)
1 hurmaa, tükeldatuna
2 avokaadot, tükeldatuna
peotäis kõrvitsaseemneid
peotäis päevalilleseemneid
paar peotäit granaatõunaseemneid
Valmista esmalt salatikaste. Selleks sega seesamiseemnepasta ja mesi. Lisa laimimahl, ingver, seesamiõli ja vesi. Maitsesta soola ja pipraga.
Säti taldrikule spinat ja lehtkapsas. Laota sinna peale punane riis, hurmaa, avokaado, kõrvitsa- ja päevalilleseemned ning granaatõunaseemned. Kalla peale salatikaste.
Naudi ja taju, kuidas su vägi sinu sisse koos toiduga tuleb. Mina küll tunnen seda 😉

Postituse nõud ja tekstiilid on pärit Zara Home kauplusest, mis asub Ülemiste keskuses. Kes aga sinna ei satu, võib kiigata Zara Home veebipoodi, mis asub SELLEL aadressil.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.