Jäine jõulumaitseline kook kitsejuustu ja jõhvikakastmega

Esileht / Määramata / Jäine jõulumaitseline kook kitsejuustu ja jõhvikakastmega
Kreemjas, pisut soolaka alatooniga kitsejuustujäätis koos jõulumaitselise jõhvikakastmega on imeline kooslus, mis maitseb suure tõenäosusega ka neile, kes muidu suured koogisõbrad ei ole. Vaatamata jäisele olemisele sobib selline jäätisekook hästi ka jõululauale. Soovi korral võid selle valmistada ka ilma koogipõhjata ja lihtsalt kitsejuustu-jõhvika jäätisena.

Jäine jõulumaitseline kitsejuustu-jõhvika kook
6-8-le
Tordipõhi:
100 g datleid
100 g sarapuupähkleid
1-2 sl kookosõli
Kitsejuustujäätis:
2 dl 35%-list koort
150 g kitsepiimast toorjuustu
100 g toorjuustu
2-3 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 vanillikauna seest kraabitud seemned
Jõhvikakaste:
200 g jõhvikaid
1 dl DanSukkeri moosisuhkrut
1/2-1 tl kardemoni
1-2 tähtaniisi
Pistaatsiapähkleid, hakituna.

Jõhvikakastme jaoks keeda jõhvikaid koos moosisuhkru, kardemoni ja tähtaniisiga ca 15-20 minutit. Jahuta.
Valmista koogipõhi. Selleks töötle köögikombainis pähklid ja datlid ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud kookosõli ja sega kõik läbi. Vooderda keeksivormi või muu sobiliku nõu kilega ja suru sinna põhjale koogipõhi.
Kitsejuustujäätise jaoks vahusta koor koos toasooja kitsepiimast- ja tavalise toorjuustuga, suhkru ja vanilliseemnetega kreemjaks vahuks.
Kalla pool kitsejuustukreemist koogipõhjale. Sinna peale kalla pool jõhvikakastmest. Jõhvikakastmele kalla jälle kitsejuustukreem ning kõige peale taas jõhvikakaste. Tõmba lusikaga pealmine kiht paari liigutusega veidi segamini. Aseta sügavkülma vähemalt 5 tunniks kuni üle ööl. Enne serveerimist tõsta jäine kook veidi aega enne serveerimist toatemperatuurile, et ta veidi sulaks ja muutuks kreemjamaks. Puista serveerides peale hakitud pistaatsiapähkleid. 

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.