Magushapu sealiha Hiina uue aasta tähistamiseks

Esileht / Määramata / Magushapu sealiha Hiina uue aasta tähistamiseks

Ei ole vist kellelegi üllatuseks, et peatselt on saabumas Hiina uus aasta ja seekord tuleb meil lähemalt tuttavaks saada tulikukega. Ei kõla just sellise linnuna, mis annaks lootust rahulikumale ja turvalisemale aastaringile, aga no eks aasta pärast oleme taas targemad. Viimastel aastatel jätkuvalt Ameerika mägesid meenutava sõidu peale ootaks võimalusel mingit vesikilpkonna või mingit muud veidi rahulikumat looma, kui see vähegi võimalik oleks.
Respektist kuke elukaaslase kana vastu jätsin seekord kana puutumata ning tegin eestlaste jaoks üheks lemmikuks saanud magushaput kastet seekord sealihaga. Kes aga soovib siiski magushaput kana valmistada, siis selle retsepti leiab SIIT.

Magushaput kastet kirjeldabki kõige paremini just tema nimi ise. Tegemist on siis magusa alatooniga ja parajalt hapuka kastmega, millega võib sobitada nii kana, sealiha kui ka näiteks kala või mereande. Teisisõnu kõiki neid tooraineid, millega sobib magus nüanss. Vegan versiooni puhul võib aga liha asemel kasutada krõbedaks praetud tofut. Jääb ka väga maitsev.

Kõik piltidel olevad nõud ja see imeline puidust nikerdustega kandik on pärit Zara Home kauplusest Ülemiste Keskuses. Kes ise poodi ei jõua, võib piiluda Zara Home kodulehele www.zarahome.ee. Ei suutnud vastu pidada ja tegin ühe pildi sellest imearmsast eksootilisest taldrikust ka enne, kui sinna peale toidu tõstsin 😉

Puljongi valmistmisel kasutasin Maggi kanapuljongi pulbrit, mis on ilma maitsetugevdajate ja kunstlike lisaainetetaMagushapu sealiha paprka ja ananssiga


6-le
400 g seafileed, tükeldatuna
1 suurem muna, lahtiklopituna
1 dl maisitärklist + 1 sl kastme paksendamiseks
1 keskmise suurusega punane paprika
150 g ananassi, kas värsket või konservina, tükeldatuna
3 sl mett või agaavisiirupit
3 sl riisi- või valge veini äädikat
4 sl ketšupit
1 sl sojakastet
1 sl tšillikastet
1 dl kanapuljongit (nt SEDA Maggi Bio kanapuljongit)
1 küüslauguküüs, purustatuna
jupp ingverit, purustatuna
Õli praadimiseks
1-2 tl seesamiõli
rohelist sibulat, hakituna
soola ja pipart maitsestamiseks

Sega kausis omavahel mesi või agaavisiirup, äädikas, ketšup, tšillikaste, sojakaste, puljong, küüslauk ja ingver. Sega omvahel 1 sl maisitärklist 1-2 sl veega ja sega tärklisesegu ka kastmele juurde. Kui kasutad ananassikonservi, võid vee asemel ananassivedelikku kasutada.
Klopi kausis lahti muna ja maitsesta tibakese soolaga. Veereta liha esmalt lahtiklopitud munas ja siis taldrikule puistatud tärklises. Kuumuta pannil õli ning prae (vajadusel osade kaupa) liha kuuma õli sees igast küljest kuni liha on kuldne. Tõsta pannilt ära. Vajadusel lisa pannile täiendav kogus õli ja prae siis paprikat ja ananassi kuumas õli paar minutit. Kalla peale kaste ja lase pakseneda. Lisa pannile liha ja seesamiõli, sega läbi ja kuumuta kõik veel koos läbi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Serveerides puista peale rohelist sibulat ja paku juurde näiteks punast riisi või tavalist riisi.

Retsept sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.