Kirev tsitruse ja kanafilee salat balsamico kastmega

Esileht / Määramata / Kirev tsitruse ja kanafilee salat balsamico kastmega
Kevade ootuses sunnib järjest enam sättima toidulauale neid kooslusi, mis aitavad vitamiininäljas olevat keha veidi turgutada. Nii avastan päris sageli, et isutab toitude järgi, mis liigituvad kõik vitamiinidest pungil toitude alla. Hapukapsas ja tsitruselised, granaatõun ja lehtkapsas, spinat ja paprika – vahelduva eduga isutab kõigi nende järele ja nii ongi erineva kooslusega salatid saanud igapäevase toitumise pärisosaks. Nagu ka see kolme tsitruselisega kanasalat.

Selle salati puhul ei olegi mingi väga kindlat retsepti. Üldjoontes on kõik lihtsamast lihtsam – vaja on salatipatja (mina kasutasin selleks mini Rooma salatit, mida leiab ka little gem nime alt), erinevaid tsitruselisi, mahlast kanafileed, granaatõunaseemneid ja balsamico kastet, mis kõik maitseks üheks nauditavaks tervikuks seob. Kanafilee puhul sai kasutatud Maggi maitsestatud pabereid, mille vahel küpsetades on kanafilee valmistamine ka erakordselt lihtne. Võtad filee, pistad selle maitseainetega kaetud paberi vahele ja sellesama paberi vahel valmistad apelsinide koorimise vahepeal mahlase ja mõnusa kanafilee.

2-le
1 suurem kanafilee
2 lehte SEDA Maggi küpsetuspaberilehte päikesekuivatatud tomatitega
2 mini Rooma salati pead või muud salatirohelist
1 suurem veriapelsin
1 greip
3-4 kääbusapelsini
poole granaatõuna seemned
peotäis pekaanipähkleid (nt Germund valikust)
Salatikaste:
2 sl balsamico kreemi
1/2 tl soola
1 tl mett
5-6 sl oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart
Esmalt valmista kaste. Selleks sega omavahel balsamico kreem, sool, mesi ja värskelt jahvatatud must pipar. Nirista juurde (samal ajal pidevalt segades) oliivõli.
Valmista kanafilee. Selleks poolita kanafilee horisontaalselt nii, et saad kaks õhkest laia fileed. Nii on kanafileed lihtsam ühtlaselt valmis küpsetada. Aseta kumbki kanafilee poolik Maggi küpsetuspaberi vahele ja prae kuumal pannill mõlemalt poolt umbes paar minutit, kuni filee on küps. Jäta ca 10-15 minutiks seisma.

Samal ajal fileeri apelsinid ja greip. Lõika koor puuviljadelt ära ning eemalda siis viljaliha membraanidest. Tükelda kääbusapelsin ehk kumkvaat. Puhasta granaatõun. Laota taldrikule salatiroheline, sinna peale säti greip, apelsin ja kumkvaat. Puista peale granaatõunaseemneid ja pekaanipähkleid. Tõsta salatile lahtilõigatud kanafilee ja nirista peale salatikastet. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Retsept sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.