Purgitäis päikest ehk kumkvaadimoos

Esileht / Määramata / Purgitäis päikest ehk kumkvaadimoos

Kumkvaat ehk kääbusapeslin ei ole meie lettidel veel liiga tuntud tegija, kuid uudishimulikumad poeskäijad on tõenäoliselt juba märganud apelsini miniversiooni meenutavaid vilju. Kirgasoranžid väikesed päikesed. Kumkvaat on tuntud ka kääbusapelsini nime all ning tema päritolumaaks arvatakse olevat Kagu-Hiina.

Kumkvaat on põnev vili seepärast, et temas koonduvad nii hapu, magus kui mõrkjas maitse. Erinevalt teistest tsitruselistest teda ei koorita, mistõttu pääsevad koores olevad eeterlikud mõrkjad õlid eriti tugevalt esile ja muudavad kumkvaadi maitse ühtaegu nii magusaks kui ka pikantselt mõrkjaks ja väga-väga aromaatseks. Põnevaks elamuseks on kumkvaadimoos, mis üllatab oma maitsekülluses. Ideaalne moos näiteks juustuvaagna juurde sättimiseks.

500 g kumkvaate, tükeldatuna
250 g  DanSukkeri moosisuhkrut
ca 1 dl vett
laimimahla
Pese esmalt hoolikalt kumkvaadid puhtaks, tükelda ja aseta siis potti koos suhkru ja vee. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel kuumusel ca 20 minutit. Lõpus lisa soovi korral veel laimimahla.
Tõsta kuum moos steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

Kasuta erinevate magustoitude maitsestamiseks või juustumoosina. Selle kirgasoranži päikesemoosi maitseküllus väärib avastamist.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.