Mõnusalt lihtne kerge kreveti suvikõrvitsanuudliroog

Esileht / Määramata / Mõnusalt lihtne kerge kreveti suvikõrvitsanuudliroog

Kerged krevetiroad on midagi sellist, mille järele ikka vahel isutab. Suvikõrvitsanuudlitega koos serveeritud ja magusast tšillikastmest maitsebuketi saanud krevetid on sümpaatselt lihtne ja samas tõeliselt maitsev roog, mida tavaliselt ei kipu üle jääma. Hea kerge taldrikutäis ka, mis hiljem püksivärvlit pingule ei aja.

Hetkel on saadaval suviselt mahlased ja mahedad suvikõrvitsad, mille maitse teeb pika puuga ära talvistele tuimavõitu ja pahatihti mõrkja alatooniga viljadele.
Suvikõrvitsatel on õrn viljaliha, mis sisaldab valdavalt vett. Maitse on sel köögiviljal mahe ning kuumtöötlust vajab ta vähe, mistõttu valmivad suvikõrvitsaroad kiirelt.

Suvikõrvits ja krevett sobivad hästi neile, kes hindavad suviselt kergeid roogasid ja loevad kaloreid. Tõeline rannahooaja toit. Suvikõrvits sisaldab vaatamata oma vähesele kalorihulgale samas nii A- kui C-vitamiini ning ohtralt kiudaineid, mis aitava hoida seedimise vilkana. Suvikõrvits on väga sobilik neile, kes püüavad madala glükeemilise koormustega toitumist jälgida ning diabeetikutel on suvikõrvits soovitatud toiduainete nimekirjas ühe favoriidina. Pea samad tunnused kehtivad ka krevettide kohta – hea vähekaloriline väärtuslik valguallikas, mis lisaks maitseb ka väga hõrgult.
Seega, kokku just selline kooslus, mille puhul ei pea portsu suurusega väga piiri pidama 😉

Kreveti-suvikõrvitsanuudliroog magusa tšillikastmega
2-le
2 väiksemat suvikõrvitsat, ribadena
3 sl Maggi Asia Sauce magusat tšillikastet
3 sl sojakastet
1 tl seesamiõli
300 g tiigerkreveti sabasid, toorena ja koorituna
oliiviõli
värsket koriandrit
Töötle suvikõrvits peenikesteks ribadeks. Puista peale veidi soola ja jätta paarikümneks minutiks seisma. Kurna sõelal, et eraldunud mahl ära nõrutada. Kuivata majapidamispaberiga kuivemaks.
Sega omavahel magus tšillikaste, sojakaste ja seesamiõli. Jaga saadud kaste pooleks. Tõsta poole kastme sisse krevetid, sega läbi ja jäta kümnekonnaks minutiks marineerima.
Kuumuta pannil veidi oliiviõli ja prae õlis krevette mõlemalt poolt minut-paar kuni need on küpsed. Ära üle küpseta. Tõsta krevetid pannilt.
Alanda veidi kuumust, lisa siis pannile suvikõrvitsanuudlid ja kuumuta umbes minuti jooksul läbi. Kalla peale ülejäänud kaste ja kuumuta veel umbes minut. Kui tahad veidi krõbedamat tulemust, võik küpsetamise aega pikendada. Tõsta pannile krevetid tagasi, sega läbi ja tõsta siis taldrikule.
Puista peale värsket koriandrit ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.