Kiire suvikõrvitsa-tomati panniroog ürdise kanafileega

Esileht / Määramata / Kiire suvikõrvitsa-tomati panniroog ürdise kanafileega

Suvisel ajal ei raatsi vist keegi liiga pikalt kööki sulguda ning soosingus on need road, mille valmimiseks kulub sümpaatselt vähe aega. Teisalt on suve teine pool mõnus maitserikas aeg, kui saab toiduks kasutatavat värsket kraami kas oma peenralt noppida või siis turult tuua.

Magusad suvised viljad vajavad vähe – natuke soola, pipra ja ürtidega tagant aidata ja maitsev roog ongi valmis. Siin lihtsas suvises panniroas saavad kokku mahlane suvikõrvits, magusad kirsstomatid, särtsakas küüslauk ja tummine tüümian. Mahlasust aitab lisada oliiviõli ja sidrunimahl. Taimsele pannitäiele lisaks sobib aga sättida kiirelt pannilt läbi käinud mahlast kanafileed, mis valmib Maggi maitsestatud küpsetuspaberite vahel.

2-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
2 väiksemat suvikõrvitsat, tükeldatuna
200 g kirsstomateid, poolitatuna
1 punane sibul, poolratastena
2 küüslauguküünt, viilutatuna
2-3 sl oliiviõli
peotäis värsket tüümiani
sidrunimahla
soola ja pipart
1 suurem kanafilee, horisontaalselt poolitatuna
2 lehte Maggi küpsetuspaberit (kas kuivatatud tomatitega ja basiilikuga või ürtidega)
Panniroog valmis SELLISEL  Prantsuse päritolu de Buyer terasest pannil, mida saab Ülemiste Keskuses asuvast Kulp poest. Terasest pannid sobivad ka induktsioonpliidile ning on hästi töökindlad nn eluaegsed pannid, mis kasutades ainult oma omadusi paremaks muudavad. Pannil on metallist käepide ja teda saab seetõttu ka ahjus kasutada. Samas saab panniga kaasa pildil näha oleva pannivarrekatte, millega saab kuuma panni ahjust välja tõsta. 

Sega kausis köögiviljad, oliiviõli, sidrunimahl ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga ning aseta ahju 200 kraadi juurde ca 25 minutiks. Sega pannitäit küpsemise ajal kord-paar.
Samal ajal, kui köögiviljad ahjus küpsevad, aseta kaheks õhemaks fileetükiks lõigatud kanafilee küpsetuspaberite vahele. Suru paber kanafilee vastu. Küpseta eelkuumutatud pannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kanafilee on läbi küpsenud. Jäta kümnekonnaks minutiks ootama, et lihamahlad rahuneksid, enne kui lahti lõikad.
Serveeri kanafileed koos ahjus küpsetatud köögiviljadega.

Maggi küpsetuspaberid on hea võimalus kiirelt ja maitsvalt erinevaid lihasid pannil kiirelt valmis küpsetada. Liha jääb mahlane ja maitseküllane ning eeliseks on see, et liha valmib täiesti ilma lisatud rasvaineta. Tulemus jääb sellele vaatama väga mahlane. Samal moel võib valmistada näiteks kalafileed, seafileest lõigatud medaljone, kanakintsuliha või muud meelepärast.


Postitus sündis koostöös Maggiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.