Kõik, kes oma peenrale suve alguses suvikõrvitsad kasvama pandid, on nüüd tõenäoliselt lülitunud suvikõrvitsalainele. Ei ole ka mina erandiks ja pea kõik blogisse jõudnud soolased toidud sisaldavad suuremal või vähemal määral suvikõrvitsat. Kusjuures soolane ei ole sugugi mitte reegel ja ka siitsamast blogist võib leida NENDE mahlaste ja maitsvate suvikõrvitsaga šokolaadibrownie´de retsepti. Sel korral jäin aga siiski soolase suvikõrvitsaroa juurde ja kombineerisin suvikõrvitsat eelmisest toidukorrast järele jäänud keedetud värskete kartulitega. Sõid nii suured kui väikesed, noored kui vanad, nii et meie peres oli see kindla peale minek.
Selliseid pätsikesi võid teha ka ilma juustuta või proovida hoopis lisada kitse- või sinihallitusjuustu, mis annab väga mõnusa maitsekoosluse. Praadimise asemel võid aga tõsta hoopis tainast lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetada 200-kraadises ahjus, kuni pätsikesed on kuldsed.
Vasta