aasta tuleb läbi ajada kas poeseentega või kuivatatud seente toel seeneroogi
valmistada, siis hetkel on seente maitse kõige mahlasem ja õigem ning mis saab
olla mõnusamat kui korralik kreemine seenesupp peale seenelkäiku omakorjatud
seentest. Kes aga ise metsa ei jõua, võib sammuda läbi turult. Turgudelt leiab praegu seeni täis kastidest laotud hiiglaslikud väljad ning ei pea vist mainima, et seenehind (nagu ka pohladel ja jõhvikatel) on vägagi rahakotisõbralik. Tasub varuda nii kohe tegemiseks kui ka säilitamiseks. Seenehooaeg on täies hoos!
puravikud, kitsemamplid, erinevad kukeseened jt. Seekord sai kasutatud lehterkukeseeni,
mis on väga maitsvad kukeseenelised.
4-le
300 g kukeseeni (sobivad nii tavalised kui ka lehterkukeseened), tükeldatuna
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
2 sl võid
5 dl puljongit (kasutasin Maggi BIO kanapuljongit)
4 dl 35%-list koort
Vajadusel 1 sl maisitärklist (supi paksendamiseks)
Soola ja pipart
Sidrunimahla
Värsket tüümiani
Prae tükeldatud kukeseeni koos sibula, küüslaugu ja mõne oksa tüümianiga võis, kuni eralduv vedelik on aurustunud. Kalla peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel kümmekond minutit, eemalda tüümian, lisa siis koor ja püreesta supp saumikseriga või blenderis kuni supi tekstuur on ühtlane. Võid eelnevalt mõned seened veel kõrvale tõsta, neid saad suppi serveerides kasutada. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Kui tahad paksemat suppi, lahusta maisitärklis väheses ca 1 dl koores ja lisa supile. Kuumuta, kuni supp pakseneb.
Puljongiks sobib kasutada Maggi BIO kana- või köögiviljapuljongit. Nii valmib supp eriti kiirelt |
Postitus valmis koostöös Maggiga.
Vasta