Õunapomm. Ajatu klassik ja pea kohustuslik igal õunahooajal

Esileht / Määramata / Õunapomm. Ajatu klassik ja pea kohustuslik igal õunahooajal

Õunapomm on üks tõeliselt äge küpsetis, mis kindlasti meenub paljudele lapsepõlve harraste mälestuste seast. Iseenesest idee ju lihtsamast lihtsam – krõbeda tainakooriku sisse peidetud terve õun, mille sisse omakorda peidetud veidi rosinaid, kaneeli, suhkrut ja muud meelepärast. Lihtne küll, kuid samas täiesti vastupandamatu oma maitsekoosluses.

Sügishooaega sobivad pontsakad õunapommid ideaalselt. Paraja suurusega õuntest saab sellised korralikult pontšakad koogipommid, kus krõbeda taina sisse on peitnud end mahlane ja magushapukas õun koos küllusliku pähkli-rosina täidisega. Õunapommi valmistamiseks sobivad pigem tugevama ihuga Antoonovka-tüüpi koogiõunad, mitte jahused-magedad suviõunad,

4-6 õunapommi
Valmistamisaeg: 25 minutit
300 g speltajahu
100 g hapukoort
150 g võid
0,5 dl suhkrut
4-6 õuna
Täidiseks rosinaid, pähkleid, Vana Tallinna likööri, pruuni suhkrut, kaneeli
Tuhksuhkrut
Sega sulatatud või juurde suhkur ja hapukoor. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veidi vett. Keera kile sisse ning aseta ca 30 minutiks külmikusse. Lõika tainas 4-6-ks võrdseks osaks ja rulli jahusel pinnal ümarateks õhukesteks ketasteks.
Lõika õuntelt südamik välja ja aseta õunte sisse täidis, kus omavahel segatud hakitud pähklid, rosinad, suhkur, kaneel ja Vana Tallinna liköör. Tõsta täidetud õunad tainaketta keskele ja voldi tainas õuna ümber kokku. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit, kuni tainas on kuldne. Puista serveerides peale tuhksuhkrut.


Retsept ilmus 2017. aasta septembrikuises Oma Maitse ajakirjas

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.