Parajalt magusvürtsine, soojendav ja täiesti taimne ehk siis ka vegantoitujatele sobilik kikerhernesupp on maitsev kausitäis, mis valmib tõeliselt kiirelt. Sobib hästi kiireks argiõhtuks, kui pole mahti pikalt toiduvalmistamisega tegeleda. Seepärast
tasub koduses majapidamises käepärast hoida Food Studio puljongeid, purgitäit kikerherneid ja
konservtomateid. Nii saab mõne minutiga valmistada maitsva soojendava supi. Vürtsköömned
annavad supile mõnusalt sügava vürtsise maitse, mis on Maroko köögile
iseloomulik.
tasub koduses majapidamises käepärast hoida Food Studio puljongeid, purgitäit kikerherneid ja
konservtomateid. Nii saab mõne minutiga valmistada maitsva soojendava supi. Vürtsköömned
annavad supile mõnusalt sügava vürtsise maitse, mis on Maroko köögile
iseloomulik.
Marokopärane kikerhernesupp
Kogus: 4-le
1 sibul, hakituna
2 vart sellerit, hakituna
1-2 tl jahvatatud vürtsköömneid
½ tl tšillihelbeid
400 g purk purustatud tomateid
400 g kikerherneid, nõrutatuna
Oliiviõli
Veidi sidrunimahla
Soola ja pipart
Suhkrut, vajadusel
Värsket hakitud peterselli ja/või koriandrit
Kuumuta potis õli ning hauta vaiksel kuumusel aeg-ajalt
segades sibulat ja sellerit umbes kümme minutit, kuni need on läbipaistvad
ja pehmed. Lisa vürtsköömned ja tšillihelbed ja kuumuta õlis läbi, kuni need
aromaatseks muutuvad. Kalla juurde puljong, purustatud tomatid ja kikerherned.
Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbkaudu 7-8 minutit. Maitsesta soola,
pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Serveerides puista peale värsket hakitud
peterselli ja/või koriandrit.
segades sibulat ja sellerit umbes kümme minutit, kuni need on läbipaistvad
ja pehmed. Lisa vürtsköömned ja tšillihelbed ja kuumuta õlis läbi, kuni need
aromaatseks muutuvad. Kalla juurde puljong, purustatud tomatid ja kikerherned.
Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbkaudu 7-8 minutit. Maitsesta soola,
pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Serveerides puista peale värsket hakitud
peterselli ja/või koriandrit.
Postitus sündis koostöös Food Studioga puljongitega.
Vasta