Veise antrekoot on tõeline mugavusroog, millest peaksid kõik
lihasõbrad lugu pidama. Kvaliteetne läbikasvanud veiseliha antrekoot vajab vähe
– kiirelt pannilt kuumast õlist läbi nii, et lihale krõbe koorik tekib,
viimistlus värskelt jahvatatud musta pipra ja soolaga ning maitselisa ürdisest
maitsevõist. Ajakulu vaid loetud minutid. Kõrvale paku aga lapikuid
sinepikartuleid, mis ahjus küpsedes on endale mõnusa kuldse kooriku saanud. Lihtne
ja kodune, kiirelt valmiv, kuid igati pidulaua mõõtu roog on lihtsam, kui
arvata oskad!

Lihaveise antrekoodi tüki leiad Stockmanni lihaletist. Eelista ühesuuruseid tükke, nii on neid lihtsam pannil valmistada ja ühtlast küpsusastet saavutada. Nagu ikka hea veiseliha puhul väldi üleküpsetamist. Kõige mahlasem jääb veiseliha siis, kui ta seest ikka ilusti roosa on. Läbiküpsenud antrekoot oleks väärtusliku veiseliha raiskamine.


Veise antrekoot ürdivõi ja lapikute sinepikartulitega
2-le
Valmistamisaeg: ca 1 tund
2 tükki (ca 2×200 g) veise antrekooti
õli praadimiseks
Ürdivõi:
100 g võid, toasoojana
peotäis hakitud murulauku, peterselli ja/või tilli
1 tl sinepit
2 küüslauguküünt, hakituna
1 tl peenelt riivitud sidrunikoort
Sinepikartulid:
4 keskmise suurusega kartulit, pestud
1 küüslauguküünt, hakitud
1 sl teralist Dijoni sinepit
oliiviõli
soola ja pipart
Esmalt valmista sinepivõi. Selle valmistamiseks sega omavahel ürdid, küüslauk, sinep ja sidrunikoor. Lisa maitse järgi soolahelbeid. Sega kõik ühtlaseks ja keera siis sinepivõi küpsetuspaberi või toidukile sisse väikeseks vorstikeseks. Jahuta külmkapis. Liha serveerides lõika sinepivõist parajad rattad ja aseta kuumale lihale.
Sinepikartulite valmistamiseks keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees ca 12 minutit. Kurna. Vajuta kartulid näiteks pudeli- või klaasipõhjaga lapikuks. Aseta õliga määritud ahjuplaadile. Sega omavahel küüslauk, sinep ja õli. Pintselda kartulite pealispinda saadud seguga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kartulid on pealt kuldsed ja krõbedad.
Tõsta liha umbes tund aega enne toiduvalmistamist külmkapist toatemperatuurile. Patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks. Kuumuta pannil õli ning prae antrekooti umbes 3-5 minutit mõlemalt küljelt. Maitsesta soola ja pipraga. Kui eelistad küpsemat varianti, võid lihatüki ka mõneks minutid eelkuumutatud ahju pista, kuid väldi üleküpsetamist. Võid kasutada ka lihatermomeetrit, liha sisetemperatuur ei tohiks olla rohkem kui 55-60 kraadi. Küpsemisaeg sõltub lihatüki paksusest ning loomulikult ka sellest, kui küpset lõpptulemust soovid saada. Antrekoot peaks jääma seest vähemalt roosaks. Enne serveerimist lase lihal vähemalt 10 minutit „rahuneda“, muidu jooksevad lihamahlad välja.
Serveerides tõsta kuumale lihatükile maitsevõi rattad ning paku juurde krõbedaid sinepikartuleid. 

Retsept valmis koostöös Stockmann Delikatessiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.