On toite, mille puhul ei pea kaks korda järjest sööjaid kutsuma. Või juhtub hoopis nii, et keegi, kes on just äsja väitnud, et kõht on täis, muudab kiirelt meelt, kui toidu nimetust kuuleb. Meie peres on selliseks hitt-toiduks pelmeenisupp. Hea lihtne ja kiire valmistada ning mitte keegi ei virise ega songi taldrikus. Rahakotisõbralik ka.

Selline lihtne supp on ideaalne argiõhtu päästja ja tänu pelmeenidele (mida ju kõik teatavasti armastavad) ollakse valmis leebuma ka keedetud porgandite ja herneste osas (mis muul juhul kardetavasti taldrikuservale korjataks). Nii et igal juhul hea võimalus veidi värvilisi köögivilju pelmeenidest leebunud laste meele kiiluvette sättida.

Supis kasutamiseks sobivad hästi just minipelmeenid, mis jäävad mõnusalt suupärased ja supilusikaga koos köögiviljadega haaramiseks täpselt parajad. Loomulikult võib teha ka suuremate pelmeenidega, see on juba igaühe enda valik. Vastavalt pelmeenide suurusele tuleks siis keetmise aeg parajaks sättida, et sügavkülmast võetud pelmeenid jõuaksid kuumas leemes ilusti läbi küpseda.

Köögiviljasupp pelmeenidega

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 tk porgandit tükeldatuna
  • 10 cm jupp porrut viilutatuna
  • 30 g võid
  • 1 l Maggi BIO puljongit sobib kas kana-, köögivilja- või ürdipuljong
  • 2 tk suuremat kartulit tükeldatuna
  • 200 g rohelisi herneid sügavkülmutatuna
  • 300 g minipelmeene
  • värsket tilli hakituna
  • soola ja pipart
  • Serveerimiseks hapukoort

Valmistamine

  • Sulata paksupõhjalise poti põhjas keskmisel kuumusel või ning hauta siis porgandit ja porrut 7-10 minutit. Lisa potti puljong ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis potti kartul. Keeda, kuni kartul on peaaegu pehme ja lisa herned ning pelmeenid. Keeda umbes 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides puista peale värsket hakitud tilli ja paku juurde hapukoort.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.